19 / 04 / 2024

Elazığ'da 341 deprem konutu için kuralar çekildi!

Elazığ'da 341 deprem konutu için kuralar çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak tarihinde yaşanan depremde evleri yıkılan vatandaşlar için Gümüşkavak ve Aksaray mahallelerinde yaptırılan 341 konut için kura çekilişi yapıldı.



Merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesi olan, 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra evleri yıkılan ya da  ağır hasar gören depremzedelerin yaralarının sarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu kapsamda Gümüşkavak ve Aksaray mahallelerinde yapım çalışmaları tamamlanan 486 konuttan 341'i için Elazığ İl Özel İdaresinde kura çekim töreni gerçekleştirildi.

Kura çekilişi öncesi bir konuşma gerçekleştiren Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 24 Ocak tarihindeki deprem ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın depremzedelerin konut ihtiyacının karşılanması için yapmış olduğu planlama ve inşaat çalışmaları önemli bir aşamaya geldiğini dile getirdi.

Elazığ da 341 deprem konutu için kuralar çekildi!

Son olarak inşaatı tamamlanan 341 konutun kura çekilişini gerçekleştirdiklerini belirten Yırık, "Bugüne kadar toplam da 2 bin 517 adet konut bitirilerek kura çekilişi ile vatandaşlarımıza teslim etmeye devam ediyoruz. Bu süreçte 42'si Gümüşkavak, 299'u Aksaray mahallemizde olmak üzere toplam 341 hak sahibimizin konutlarını kura çekilişi ile belirleyeceğiz. Devletimizin yapmış olduğu bu konutlar son derece modern, deprem genelgesine uygun, çevre donatıları, yeşil alanları, asansörü, park ve oyun alanları ile son derece güçlü yapılar oldu. İnsanlarımızın gülerek mutluluk içerisinde oturacağı konutlar oldu."diye konuştu.

Elazığ da 341 deprem konutu için kuralar çekildi!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde 5,3 büyüklüğünde depremin meydana geldiğini hatırlatan Yırık, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Pazar günü 09:37’de meydana gelen deprem dolayısı ile tekrar Elazığlı hemşerilerimize bu afeti yaşayanlara geçmiş olsun dileğimi iletiyorum. Deprem sonrasında vatandaşlarımızın orta hasarlı da olsa ikamet etmiş oldukları binalar bunların tekrar değerlendirilerek son durum itibari ile hangi hasar durumunda olduğunun tespitleri ile ekiplerimiz 3 gündür devam ettiriyor. İnşallah vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Devletimizin imkanları vatandaşlarımızın hizmetindedir."

Elazığ Uluova'da binalar gevşek zemin üzerinde!


Geri Dön