28 / 03 / 2024

elektrik faturasındaki puant nedir

elektrik faturasındaki puant nedir

Elektrik aboneliklerinde, elektrik saati seçimi ile tek zamanlı tarife üzerinden faturalandırma yapılabildiği gibi, çok zamanlı tarife üzerinden de faturalandırma yapılabiliyor. Peki, elektrik faturasındaki puant ne demek?

4 milyon aileye elektrik faturası destek müjdesi! Aylık 260,19 TL ödeme yapılacak! Hemen başvurun!

4 milyon aileye elektrik faturası desteği verilecek. 5 kişi ve üstü haneye 150 Kwh karşılığı aylık 260,19 lira ödeme yapılacak. Elektrik faturası destek ödemesi başvuru şartları neler, kimler başvurabilir?

Elektrik faturası fazla gelenler dikkat! Bakanlık resmen açıkladı! 130 ile 260 TL arasında destek verilecek! 

Elektrik faturasını ödemekte zorlanan dar gelirli aileler için devlet 130 ile 260 lira arasında destek veriyor.  Peki kimler elektrik faturası desteğinden faydalanabilir? Elektrik ödemesi destek ödemeleri için başvurular nereden, nasıl yapılıyor? İşte elektrik destek ödemeleri ile ilgili detaylar...

Elektrik faturasına zam mı gelecek? Elektrik faturasında zam var mı?

Elektrik faturaları son dönemde yüksek gelmeye başladı. Vatandaşlar elektrik faturasına yeni bir zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. İşte elektrik faturalarıyla ilgili son durum.

Elektrik faturalarında yeni gelişme! 400 lira iade edilecek

Elektrik faturası yüklü gelenlere iyi haber... Başvuru yapan vatandaşlara şartları karşıladığı takdirde 400 TL para iadesi yapılacak. Sadece elektrik faturaları için geçerli olacak. İşte konu hakkındaki tüm ayrıntılar…

Elektrik faturası yüksek gelenler acilen baksın! Bakanlık faturaları ödemeye yardım edecek!

Yüksek elektrik faturasıyla karşılaşanlar için müjde... Aile Bakanlığı, faturaların ödenmesine yardımcı olacak bir program başlattı... Hemen göz atmalısınız...

5 kişilik ailelere 260 TL elektrik faturası desteği! Ödemelerinizi hemen PTT’den alın! İşte detaylar!

Ev içerisinde 4-5 kişi yaşayanlara müjdeli haber verildi. Elektrik faturası desteğinden yararlanabilirsiniz. İşte o detaylar!

Aile Bakanlığından elektrik tüketim desteği! Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT'ye gitmek yeterli!

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu desteklerden biri de Elektrik Tüketim desteği. Peki, ETD'den kimler faydalanıyor.

Elektrik fatura ücreti yüksek gelenler bu yöntemleri mutlaka uygulayın!

Çağımız itibari ile hepimizin evinde kullandığı beyaz eşya, ışık, priz ve pek çok elektronik eşya, elektrik faturasına yüksek ücret olarak yansıyor. Aynı zamanda yükselen enflasyon ile beraber elektrik faturaları daha çok ücretler ile karşımıza çıktı. İşte, elektrik faturanızı yarıya indirecek tasar

Elektrik faturası kabarık gelenler bu yöntemle yüzde 45 azalma! İşte o yöntem

Elektrik faturaları yüksek tutarda gelenlere yüzde 45 indirim sağlayan bir yöntem gündem oldu. Bu yöntemleri uygulayarak hem enerji hem de para tasarrufu sağlamak mümkün. Elektrik faturalarını düşürmek isteyenlerin uygulayabileceği basit ancak etkili yöntemler işte haberimizde…

E-Devlet üzerinden elektrik faturası başvurusu yaparak destek alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik faturalarında destek sağlamak için yeni bir programa başladı! Vatandaşlar artık e-Devlet üzerinden başvurularını yaparak fatura desteği alabilecekler.

Elektrik faturası yüksek gelenler dikkat! Faturası ile PTT'ye giden parayı kapacak!

Artan elektrik faturaları, birçok aboneyi ekonomik açıdan zor durumda bırakıyor. Devlet, bu soruna çözüm bulmak amacıyla faturalarını ödemekte zorlananlara yardımcı olmak için bir destek paketi hazırladı. 

Her ay faturasını düzenli ödeyenlere destek! PTT şubelerinden bu yardımı alabilirsiniz!

Her ay evine gelen elektrik faturasında ad soyadı yazanlar için destek müjdesi verildi.  Elektrik tüketim desteğini Aile Bakanlığı’na bağlı olan vakıf ve e-devlet üzerinden alabilirsiniz. Fatura üzerinden verilecek destek miktarları ne kadar? Detayları haberimizin geri kalanında…

Evine elektrik faturası gelenler hemen baksın! 30 Haziran’a kadar başvurulması gerekir!

Evine elektrik faturası gelenlere duyuru yapıldı. 30 Haziran tarihine kadar başvurmanız gerekiyor. İşte detaylar!

elektrik faturasındaki puant nedir Haberi

elektrik faturasındaki puant nedir

Elektrik faturasındaki puant ne demek?

Elektrik aboneliklerinde, elektrik saati seçimi ile tek zamanlı tarife üzerinden faturalandırma yapılabildiği gibi, çok zamanlı tarife üzerinden de faturalandırma yapılabiliyor.


Günün tüm zamanlarında tüketilen elektrik enerjisine tek bir fiyat olarak uygulanan tarife, tek zamanlı tarife oluyor.


Günün belirlenmiş olan farklı zaman dilimlerinde tüketilen elektrik enerjisine farklı fiyat olarak uygulanan tarife ise çok zamanlı tarife oluyor.


Bu tarife kapsamındaki abonelerin faturaları, belirlenen zaman dilimlerindeki tüketimleri ile bu zaman dilimlerinin fiyatları dikkate alınarak düzenleniyor. Peki, elektrik faturasındaki puant ne demek?


Puant saatleri:

T1:(06:0017:00) arası gündüz, normal tarife; analog sayaçlarda hesaplanan toplam tüketime  uygulanan fiyat uygulanır.

T2:(17:0022:00) arası puant pahalı tarife; analog sayaçlarda hesaplanan toplam tüketime uygulanan fiyatın 1.5 katı uygulanır. 


T3:(22:0006:00) arası gece ucuz tarife; analog sayaçlarda hesaplanan toplam tüketime uygulanan fiyatın yarısı uygulanır.


3...