29 / 03 / 2024

Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Hizmetleri Yönetmeliği değişiklik

Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Hizmetleri Yönetmeliği değişiklik

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İmar barışı neden yapılmamalı? İnşaat Mühendisleri Odası'ndan flaş açıklama!

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu'ndan Nusret Suna, imr affı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve neden karşı çıkılması gerektiğini tek tek sıraladı. 

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası, kıdemli üyelerini plaket verdi

İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi tarafından gerçekleştirilen ve mesleğinde 25, 40, 50 ve 60’ıncı yılını dolduran üyeler plaket, hizmet ve onur belgesi ile ödüllendirildi. İşte haberin ayrıntıları...

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Trabzon'a deprem uyarısı: Erzincan depremi Trabzon'u da yıkar!

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, Erzincan'da olabilecek bir depremin Trabzon'u da yıkacağına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. 

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

Elektriğe yeni zam kapıda mı? Son dakika açıklaması geldi! 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş, elektriğe yakın zamanda zam beklediğini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Çakıcı: Gıda krizi kapıda!

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Hakan Çakıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde gıda krizi yaşanabileceğini söyledi. 

İzmir için son dakika deprem uyarısı! Jeofizik Mühendisleri Odası açıkladı: Yaklaşık 6.5 büyüklüğünde... 

Jeofizik Mühendisleri Odası tarafından, İzmir'in Konak ve Karşıyaka gibi ilçelerinde zeminin çok zayıf alüvyon tabakadan meydana geldiğine dikkat çekildi ve deprem uyarısı yapıldı.

Jeoloji Mühendisleri okullardan sonra toplam 616 hastanenin çürük olduğunu açıkladı!

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) okullardan sonra yüksek deprem riski altındaki hastane ve aile sağlığı merkezlerinden toplamda 616 hastanenin yıkıcı etkiye sahip olduğunu açıkladı.

Jeofizik Mühendisleri Odası'ndan şok açıklama: Binaların temeli zemine bağlı tasarlanmamış ve yatay demirler eksik! 

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, yıkım meydana getiren depremlerin ardından "Binalar bırakın son yönetmeliği 1975 veya 1995 yönetmeliğine uygun şekilde dahi yapılmış olsa bu kadar can kaybı yaşanmazdı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Depremde yan yana binalardan biri yıkılırken diğeri nasıl yıkılmadı? İnşaat Mühendisleri Odası açıkladı!

İnşaat Mühendisleri Odası, Türkiye’yi sarsan depremlere ilişkin ilk tespitlerini gerçekleştirdi. Depremlerde en yaygın hasarın, verimli tarım arazileri üzerinde yani zayıf zemin koşullarında planlanan illerde olduğu belirlendi. İşte ayrıntılar...

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri  Odası Serbest Mühendislik Müşavirlik Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmlik bugünkü 31780 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depreminde yıkılan binalara ilişkin açıklama!

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir depreminde 117 vatandaşın hayatını kaybettiği, Yağcıoğlu, Yılmaz Erberk, Barış sitesi (B ve D Blok), Emrah Apartmanı, Rızabey Apartmanı, Karagül Apartmanı, Doğanlar Apartman ve Cumhuriyet Sitesi (A blok) binalarının yıkılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir'deki emsal artışı kararına tepki! 

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Bayraklı için alınan emsal artışı kararına tepki gösterdi. 

Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Hizmetleri Yönetmeliği değişiklik Haberi

Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Hizmetleri Yönetmeliği değişiklik

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


YÖNETMELİK

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odasından:

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ

ODASI SERBEST MÜŞAVİR MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 18/3/2004 tarihli ve 25406 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliğinin geçici 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Geçici Madde 1 – 31/7/2020 tarihinden önce üniversitelerin elektrik-elektronik mühendisliği bölümlerinden mezun olanların 9 uncu maddenin birinci fıkrasının (h) bendinin (8) numaralı alt bendinde belirtilen dersleri mezuniyet sonrası dışarıdan tamamladıklarını belgelemeleri halinde 9 uncu maddeye göre Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı...