17 / 04 / 2024

Elektrik sosyal tarife nedir

Elektrik sosyal tarife nedir

Hükümet, elektrikte dar gelirlinin faturasını indirecek ‘sosyal tarife’ çalışması yapıyor. Dağıtım şirketlerinin gündeme getirdiği sisteme geçilmesi halinde yeşil kartta olduğu gibi dar gelirlinin faturasının bir kısmını kamu karşılayacak.

Temettü ödeyen BIST elektrik şirketleri!

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması beklendiği belirtildi. Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı yaptığı paylaşımda temettü ödeyen BIST elektrik şirketlerini açıkladı.

Ocak ayı elektrik faturası tarifesi belli oldu! Elektriğe zam olacak mı?

Elektrik tarifesi tüm abone gruplarının 1 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere tarife belli oldu. Peki elektriğe zam olacak mı? Elektriğe zam mı geliyor? İşte 2024 elektrik tarifesi...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi açıkladı! Elektrik faturası desteği verilecek! Başvuran hemen alacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli ailelere yönelik elektrik desteğinin detayları belli oldu. Başvuru yapmak isteyen dar gelirli aileler gerekli şartları taşımaları halinde PTT şubelerine başvuru yapabilecek. 

Aile Bakanlığından elektrik tüketim desteği! Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT'ye gitmek yeterli!

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu desteklerden biri de Elektrik Tüketim desteği. Peki, ETD'den kimler faydalanıyor.

E-Devlet üzerinden elektrik faturası başvurusu yaparak destek alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik faturalarında destek sağlamak için yeni bir programa başladı! Vatandaşlar artık e-Devlet üzerinden başvurularını yaparak fatura desteği alabilecekler.

Elektrik yardım başvurusu almak için nereye başvuru yapılmalı! İşte elektrik yardım başvuru hakkında merak edilenler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Elektrik Tüketim Desteği adı altında yardım sunuyor. 

Elektrik yardımı başvurusu nereye yapılır? Elektrik yardımı almak için şartlar neler?

Devletin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla, zor durumdaki vatandaşlara yönelik hazırladığı pek çok destek paketinden biri de elektrik yardımı. Peki elektrik yardımından kimler faydalanabilir? Başvuru şartları neler? Başvuru nereye yapılır?

Ortalama işçi maaşı 15 bini geçti, sosyal yardımlar yüzde 100 arttı

Schneider Elektrik’te grev öncesi sağlanan anlaşmaya göre saat ücretlerine ilk altı ay için yüzde 40 artı 19 TL zam yapılacak, sosyal haklarda yıllık artış oranı yüzde 100 olacak.

Elektrik, doğal gaz desteği ve sosyal yardım alanlara müjde! Artık PTT’ye gitmeye gerek kalmadı!

PTT üzerinden yapılan çeşitli kurum ödemeleri için artık PTT iş yerlerine gitmeye gerek kalmadığı, hak sahiplerinin, elektrik, doğal gaz, tüketim destekleri ile sosyal yardım ödemelerini e-Devlet üzerinden alabilecekleri açıklandı.

E-devlet elektrik yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Aile sosyal destekleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle elektrik yardımının nasıl yapıldığı konusu çok sık araştırılmaktadır. İşte konuya dair merak edilenler!

4 kişilik bir ailenin elektrik yardımı ne kadar?

Aile sosyal yardım konusu gündemde yer alan konulardan biridir. Bu kapsamda elektrik yardımına dair vatandaşlar bazı sorular sormaktadır. İşte onlardan bazıları ve yanıtları!

Elektrik yardımı almak için nereye başvurmak gerekiyor? İşte elektrik desteği almanın şartları…

Elektrik fatura yardımından kimler faydalanabilir, elektrik desteğine nasıl başvurulur sorusunun cevabı belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı kapsamında ödeme miktarlarının artırıldığını açıklamıştı.

Elektrik faturanızı devlet ödüyor! Hemen PTT şubesine gidip paranızı alın! Elektrik yardımı ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı'nı açıkladı. Vatandaşlar, PTT şubesine gidip elektrik desteği alabilir. Peki elektrik yardımı ne kadar, elektrik yardımına kimler başvurabilir? İşte elektrik desteğine başvuru şartları...

Elektrik sosyal tarife nedir Haberi

Elektrik sosyal tarife nedir


Hükümet, elektrikte dar gelirlinin faturasını indirecek ‘sosyal tarife’ çalışması yapıyor. Dağıtım şirketlerinin gündeme getirdiği sisteme geçilmesi halinde yeşil kartta olduğu gibi dar gelirlinin faturasının bir kısmını kamu karşılayacak. 


Sosyal yardımların kapsamı ve miktarının artırılmasına yönelik çalışmalar devam ederken, dar gelirlilere bir müjde de enerjiden geldi. Dar gelirli vatandaşların elektrik faturasını düşürücü sosyal adımlar yeniden masada.


Star'ın haberine göre, enerji yönetiminin elektrikte dar gelirlinin faturasını indirecek ‘sosyal tarife’ çalışması yaptığı öğrenildi. Dağıtım şirketlerinin gündeme getirdiği sisteme geçilmesi halinde yeşil kartta olduğu gibi dar gelirlinin elektrik faturasının bir bölümü kamu tarafından karşılanacak.

Ekonomi kaynaklarından edinilen bilgilere göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda ödeme modeli henüz belli olmadı. Üzerinde ağırlıklı olarak durulan çalışmaya göre elde ettiği...