27 / 04 / 2024

Elektronik Ticarette Güven Damgası

Elektronik Ticarette Güven Damgası

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin verdiği bilgiye göre ikinci el araçların yanı sıra emlak alım satımına da çekidüzen verilecek.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,6 arttı!

Güven endeksi Ekim ayında geçen aya göre hizmet sektöründe yüzde 6,4, perakende ticarette yüzde 1,7 ve inşaat sektöründe ise yüzde 0,6 arttı.

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 11,6 arttı!

Hizmet sektörü güven endeksi Temmuz ayında geçen aya göre yüzde 20,2, perakende ticarette yüzde 9,6, inşaat sektöründe 11,6 arttı

İnşaat sektöründe güven endeksi 2019 Şubat'ta geriledi!

Şubatta hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,5 oranında artışla 79,5'e yükseliş gösterdi. Güven endeksleri, perakende ticarette yüzde 1,9 azalışla 90,8, inşaatta ise yüzde 8,7 düşüşle 51,8'e geriledi.

İnşaat sektörü güven endeksi Aralık'ta yüzde 2,1 azaldı!

Hizmet ve perakende ticarette güven aralık ayında sırasıyla yüzde 2,2 ve yüzde 6,3 oranında artış gösterirken, inşaatta yüzde 2,1 gerileme yaşandı.

Celalettin Güvenç: Urfa kentsel dönüşümle değişecek!

Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Eski Sanayi Bölgesinde 4 ayda 292 bağımsız bölümün yıkımını tamamlayarak, 1. Etapta Birinci Bölümünün en kısa sürede temelinin atılacağının müjdesini verdi.

Ali Ağaoğlu Nedret Güvenç'in sahneye çıkarken zorlandığını görünce yardımına koştu!

SANAT, medya ve edebiyat alanında başarılı işlere imza atan deneyimli isimlere verilen Altın Çınar Ödülleri'nin 7'ncisi Pera Müzesi'nde düzenlenen törenle verildi. Ali Ağaoğlu Nedret Güvenç'in sahneye çıkarken zorlandığını görünce yardımına koştu.

Celalettin Güvenç TOKİ konut indirimi için devreye girdi!

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun ve Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) Genel Başkanı Hakan Aydın'ı makamında kabul eden Başkan Güvenç, esnaf ve işçiler için indirim ve ödeme kolaylığı hakkında bilgi verdi

Ali Güvenç Kiraz İmar Transferi Sertifikası'nı yazdı!

Çevre ve Şehircilik bakanlığı imar transferi sertifikası çıkarılacağını ve bu şekli ile imarı kısıtlanmış alanlarda mağduriyetin önüne geçileceğini açıkladı. Ali Güvenç Kiraz İmar Transferi Sertifikası'nı yazdı.

Tüketici güven endeksi Ekim'de yüzde 5 düştü!

Tüketici güven endeksi Ekim'de yüzde 5 düştü. Endeksin 100'den büyük olması tüketici güveninde iyimser durum, 100'den küçük olması ise tüketici güveninde kötümser durum olduğunu gösteriyor.

İnşaat ve hizmet sektörü güven endeksleri geriledi!

Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK). ekim ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı. Buna göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,1 azaldı.

Tüketici güven endeksi yüzde 4,9 azaldı!

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4,9 azalarak 70,3 oldu.

İnşaat sektörüne güven yüzde 2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı. İnşaat sektörü güven endeksi, ekimde aylık bazda yüzde 2,4, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,1 azaldı...

İnşaat ve hizmet sektörü güven endeksleri geriledi!

İnşaat sektörü güven endeksi, ekimde aylık bazda yüzde 2,4, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,1 azaldı, perakende ticaret sektörü güven endeksi ise yüzde 0,1 arttı...

Elektronik Ticarette Güven Damgası Haberi

Elektronik Ticarette Güven Damgası

İkinci el motorlu kara taşıtları ticaretine çeki düzen geliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ikinci el motorlu kara taşıtları ticaretini, tüketicileri koruyucu, haksız rekabeti önleyici ve kayıtdışılığı önleyici nitelikle düzenleyecek.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Bakanlığı’nın bütçesine ilişkin sunum yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin verdiği bilgiye göre konuya ilişkin hazırlanan yönetmelik taslağı görüşe açıldı. İkinci el araçların yanı sıra emlak alım satımına da çekidüzen verilecek. Buna ilişkin hazırlanan yönetmelik taslağının da kısa süre içerisinde görüşe açılması planlanıyor.


Bakan Tüfenkci, elektronik ticarete güven kazandıracak çalışmaların da hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek “Ticari elektronik iletilere yönelik şikayetlerin etkin ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılması amacıyla ticari elektronik iletiler hakkında genelge hazırlandı ve il müdürlüklerimize gönderildi. 


GÜVEN DAMGASI

Ülkemizde elektronik ortamdaki alışverişlerde güven algısını geliştirmek...