19 / 04 / 2024

emekli ve hiçbir geliri olmayanlara emlak vergisi indirimi

emekli ve hiçbir geliri olmayanlara emlak vergisi indirimi

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar ve araziler 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre Emlak Vergisine tabi tutuluyor. Vergilendirme sürecinde bazı indirimler söz konusu olabiliyor. İşte indirimli emlak vergisi uygulaması...

Ünlü ekonomistten çarpıcı uyarı geldi: İşiniz-fiziki altın-imarsız tarla dışında hiçbir şeye para yatırmayın!

Ekonomist ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu'ndan çarpıcı bir uyarı geldi. İşte "İşiniz-fiziki altın-imarsız tarla dışında hiçbir şeye para yatırmayın!" diyen Kurtoğlu'nun o paylaşımı...

Emekli ve asgari ücretlinin maaşı ne kadar eridi? İki aylık kaybı SGK uzmanı Erdursun açıkladı

Dolar kuru tarihi rekorunu kırarken, ücretli çalışan ve emeklinin maaşı da gün geçtikçe eriyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 1 Ocak 2024’ten bu yana emekli ve asgari ücretlinin kaybını hesapladı. Bakın emekli ve asgari ücretlinin maaşı ne kadar eridi?

Doğru ve kaliteli bir inşaat için izlenmesi gereken 12 adım!

Doğru ve kaliteli bir inşaat için izlenmesi gereken 12 adım belli oldu. UMMAN Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağcı bu süreçteki en önemli adımların doğru planlama, izleme, kayıt ve denetim olduğuna vurgu yaparak kritik 12 maddeyi sıraladı...

Prof. Dr. Naci Görür’den yeni uyarı: 7 ve üstü bir depreme dayanamaz!

Bursa’da 23 Şubat tarihinde 4.1, 25 Şubat tarihinde de 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Konuyla ilgili olarak bir paylaşım yapan Prof. Dr. Görür, “kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz” dedi.

Depremde 96 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi'nde şok eden gelişme: Benim müteahhitlikle hiçbir ilgim yok...

Kahramanmaraş depreminde yıkılan Ebrar Sitesi F Blok'ta 96 kişinin ölümüne ilişkin 9 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanık Tevfik Tepebaşı ''Benim müteahhitlikle hiçbir ilgim yok.'' diyerek kendisinin suçlu olmadığını savundu.

Avcılar'da kentsel dönüşüm tüm mahallelere yayıldı: 2029'da riskli hiçbir yapı kalmayacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve mahalle mahalle son durumları aktardı. Hançerli, 2029'da riskli hiçbir yapının kalmayacağını da söyledi. 

İstanbul'da 5 senede metro gitmeyen hiçbir ilçe kalmayacak!

İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'un trafik sorununa dikkat çekti ve 5 senede metro gitmeyen hiçbir ilçe kalmayacağının altını çizdi. İşte Kurum'un o açıklamaları...

Bakan Vedat Işıkhan'dan son dakika asgari ücret, emekli ve memur maaşı açıklaması! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bütçe görüşmelerinde açıklama yaptı. Bu noktada Bakan Işıkhan asgari ücret, emekli ve memur maaşını değerlendirdi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan asgari ücret, emekli ve memur zammı açıklaması geldi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan asgari ücret, emekli ve memur maaş zammı  açıklaması geldi. Milyonların gözü bu haberde. Peki memur, asgari ücret ve emekli maaşları ne kadar olacak?

Prof. Dr. Hasan Sözbilir açıkladı: Türkiye'de faylar sürekli artacak, hiçbir zaman azalmayacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'deki bilimsel çalışmaların yeni fayları ortaya çıkardığına dikkat çekti. Sözbilir, Türkiye'de fayların hiçbir zaman azalmayacağına, aksine sürekli artacağına vurgu yaptı.  

Bakan Şimşek resmen açıkladı! Emekli ve memur maaşlarından her ay tam 2 bin TL kesilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ve memur aylıklarına 14 yıldır uygulanan sistemin sona ereceğini paylaştı. 2024’ten itibaren artık emekli ve memurların aylıklarından her ay kesinti yapılacak.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

Asgari ücret, emekli ve memur zammında flaş rakamlar! Tek tek açıklandı! İşte Ocak 2024 zamları...

Ocak ayı asgari ücetliler, emekli ve memurlar için zam ayı olacak. Peki kimin maaşına ne kadar zam yapılacak? İşte yeni ortaya çıkan o rakamlar...

emekli ve hiçbir geliri olmayanlara emlak vergisi indirimi Haberi

emekli ve hiçbir geliri olmayanlara emlak vergisi indirimi

İndirimli emlak vergisi uygulaması!

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar ve araziler 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre Emlak Vergisine tabi tutuluyor. Bina Vergisinin matrahı, binanın bu kanun hükümlerine göre tespit olunan vergi değeri oluyor.


Arazi Vergisinin matrahı ise arazinin bu kanun hükümlerine göre tespit olunan vergi değeri oluyor. Vergilendirme sürecinde bazı taşınmazlara indirim uygulanıyor.


Emlak vergisi indirim uygulaması kanunun 5. ve 8. maddelerinde açıklanıyor. Tek mesken sahipleri şartları taşımaları halinde vergiden muaf olurken; yeni inşa edilen binadan ev alanlar da belli bir süre emlak vergisini düşük orandan ödüyor.


Madde 5 -

Mesken olarak kullanılan bina veya apartman dairelerinin 2.500 Yeni Türk Lirasından az olmamak üzere vergi değerinin 1/4'ü, inşalarının sona erdiği yılı takibeden bütçe yılından itibaren 5 yıl süre ile geçici muafiyetten faydalandırılır. 


Bu binaların, bina...