28 / 03 / 2024

emlak alım satım vergisi 2015

emlak alım satım vergisi 2015

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına (emlak alım satım vergisi) tabi tutuluyor. Peki, emlak alım satım vergisi ne kadar? Emlak alım satım vergisi nasıl ödenir?

Emlak alım satım vergisi kime ait?

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapuda yapılan devir işlemi için belli oranlarda vergi ödeniyor. Peki, emlak alım satım vergisi ne kadar? Emlak alım satım vergisi kime ait?

Emlak alım satım vergisi nasıl hesaplanır?

Tapu devirlerinde emlak alım satım vergisi adı altında alıcı ve satıcı tapu harcı ödüyor. Bu harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Peki, emlak alım satım vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak alım satım vergisi 2015!

Emlak alım satım işlemleri, taşınmazın bulunduğu yerin tapu dairesinde gerçekleşiyor. Gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilmesi halinde mülkiyet devir işlemleri yapılıyor. Peki, emlak alım satım vergisi 2015 ne kadar?

Emlak satışında alım satım vergisi ne kadar?

Tapu müdürlüklerinde alınan hizmet karşılığında, devlete ödenen bedele emlak alım satım vergisi deniyor. Emlak alım satım harcı her yıl belirleniyor. Peki, emlak satışında alım satım vergisi ne kadar?

Emlak alırken dikkat edilmesi gereken yasal süreçler nedir?

Emlak alımı birçok vatandaşın hayatında gerçekleştireceği en büyük finansal kararlardandır. Yaşanan bu sürecin heyecan verici yanı sıra bir dizi karmaşık bir süreç ve sıralı prosedürleri de beraberinde getirmektedir. Yasal düzenlemeler prosedürler hakkında bilinmesi gerekenler. İşte haberin ayrıntıl

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Anton Pankın tarafından kuruldu.

Emlak alım satım sözleşmesi örneği 2022!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin satışının emlakçı vasıtası ile gerçekleşmesi durumunda emlakçı ve taraflar arasında alım satım sözleşmesi imzalanıyor. Peki, emlak alım satım sözleşmesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Runo Emlak Gayrimenkul Alım Satım Ve Kiralama Limited Şirketi kuruldu!

Runo Emlak Gayrimenkul Alım Satım Ve Kiralama Limited Şirketi Bakırköy'de Onur Yıkılmazoğlu tarafından kuruldu.

Aldemir İnşaat Harita Nakliye Ve Emlak Alım Satım Hizmetleri Sanayii Ticaret Ltd.Şti.Ümraniye Şubesi açıldı!

Aldemir İnşaat Harita Nakliye Ve Emlak Alım Satım Hizmetleri Sanayii Ticaret Ltd.Şti.Ümraniye Şubesi Ümraniye'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Özkan Aldemir tarafından açıldı.

Pro Emlakçılık Danışmanlık Oto Alım Satım Kiralama Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pro Emlakçılık Danışmanlık Oto Alım Satım Kiralama Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi  Sarıyer’de 50 bin TL sermaye bedeli ile  Funda Naçar tarafından kuruldu.

Sincanlı İnşaat Gayrimenkul Emlak Oto Alım Satım Limited Şirketi kuruldu!

Sincanlı İnşaat Gayrimenkul Emlak Oto Alım Satım Limited Şirketi Eyüpsultan’da 500 bin TL sermaye bedeli ile Bekir Sincanlı tarafından kuruldu.

Astaş Emlak Alım-Satım İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Orhanlı Şubesi açıldı!

Astaş Emlak Alım-Satım İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Orhanlı Şubesi Tuzla’da 500 bin TL sermaye bedeli ile Nihat Demirtaş tarafından açıldı.

Azad Proje Yapı İnşaat Gıda Tekstil Turizm Emlak Nakliyat Araç Alım Satım San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Azad Proje Yapı İnşaat Gıda Tekstil Turizm Emlak Nakliyat Araç Alım Satım San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Karadağ tarafından kuruldu.

Sofıya Group Turizm Gayrimenkul Ve Emlak Alım Satım İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sofıya Group Turizm Gayrimenkul Ve Emlak Alım Satım İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Mohamad Ibrahım tarafından kuruldu.

Emlak alım satım vergisi 2021!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Vergi mükelleflerinin Mayıs ayı sonuna kadar ödemelerini tamamlamaları gerekiyor. İşte emlak alım satım vergisi 2021...

Silivri Elmas İnşaat Emlak Gıda Tarım Hay.Ot.Alım Satım Araç Kira. Tur.Tek.San.Ve Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Silivri Elmas İnşaat Emlak Gıda Tarım Hay.Ot.Alım Satım Araç Kira. Tur.Tek.San.Ve Tic.Limited Şirketi bugün Silivri'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Enes Baştekin, Muhammed Baştekin ve Mustafa Baştekin ortaklığında kuruldu.

Byferro Emlak Turizm Danışmanlık İnşaat Oto Alım Satım Kiralama Ve İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Byferro Emlak Turizm Danışmanlık İnşaat Oto Alım Satım Kiralama Ve İthalat İhracat Limited Şirketi Beyoğlu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Farahmand mehraban tarafından kuruldu. 

emlak alım satım vergisi 2015 Haberi

emlak alım satım vergisi 2015

Emlak alım satım vergisi nasıl ödenir?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına (emlak alım satım vergisi) tabi tutuluyor. Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların devir işlemleri için öncelikle tarafların randevu alarak gerekli belgeler ile tapu dairesine müracaat etmeleri gerekiyor.


Tapu müdürlüklerinde yapacağınız işlemleri için Alo 181 Tapu ve Kadastro hattı ile veya internet üzerinden online başvuru yaparak randevu alabiliyor. 


Gerekli evraklar:

1. Satıcıdan tapuda satış için gerekli evraklar..

- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

- Vergi borcu yoktur yazısı (belediyeden) (belediye vergi borcu çıkaracak olursa, varsa geçmiş döneme ait ödendi makbuzları belediyeye ibraz edilmelidir.)

- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname (Emlakçı Adına)

2. Alıcıdan tapuda satış...