27 / 04 / 2024

emlak sektöründeki franchisingler avantajlımı

emlak sektöründeki franchisingler avantajlımı

Özellikle yabancı gayrimenkul devleri sistem aracılığıyla Türkiye'deki yayılımını hızla sürdürüyor. 2014 sonuna kadar ERA Türkiye 22 olan franchise sayısını 150'ye, Coldvvell Banker 22'den 147'ye, Realty Plus da 5'den 20'ye çıkarmayı planlıyor....

Ticaret Bakanlığı'ndan emlak sektöründeki fahiş fiyatlara 100 milyon TL ceza!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı, emlak sektörüne yönelik olarak yaptığı denetimlerde toplam 1.338 işletmeye yaklaşık olarak 100 milyon Türk Lirası idari para cezası uyguladı. İşte Ticaret Bakanlığı tarafından verilen o cezalar...

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

İnşaat ve emlak sektöründeki krizin nedeni ne? 

İnşaat ve emlak sektöründeki kriz derinleşiyor. Sektör temsilcileri krizin nedenlerini ve çözüm önerilerini anlatırken, "Sektörde mevcut durum kriz eşiğini aştı, sıkıntılar başladı" şeklinde konuştu.

Emlak sektöründeki dolandırıcılara dikkat! Başınız ağrıyabilir!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen emlak sektöründe sık sık dolandırıcılık vakalarının yaşandığını dile getiren Antalya Emlakçılar ve İş Takipçiler Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlakçıları uyardı.

Emlak sektörünü 2022'de neler bekliyor?

Exchange programının bu bölümünde Covid-19 süreci ve sonrasında emlak sektöründeki gelişmeler masaya yatırıldı. Peki Kovid-19 salgınının etkilediği küresel emlak piyasasını 2022 yılında ne bekliyor?

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

Gazze'de emlak sektöründeki zarar 25 milyon dolara ulaştı!

Gazze'de yerle bir alan binalar emlak sektöründe de büyük zarara neden oldu. Gazze saldırılarında emlak sektöründe yaşanan zararın 25 milyon dolar olduğu bildirildi.

Emlak sektöründe veri bankası kurulmalı!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kanada Temsilcisi Seyfi Tomar yaptığı açıklamada,  “Emlak sektöründeki mevcut dağınıklık mesleki paydaşlarla yapılacak iş birliği sayesine rahatlıkla aşılabilir ve böylesi bir ortak çalışma ile büyük bir veri bankası sahibi olabiliriz” dedi.

Nazilli'de emlak sektörü yüzde 70 daraldı!

Barış Emlak Sahibi Güler Kurudere Akbaş, konut sektörünün son durumu değerlendirdi. Kurudere, üniversite öğrencilerinin beklenen sayıda Nazilli’ye gelmediklerini ve emlak sektöründeki sıkıntılardan bahsetti.

Emlak sektöründe ‘dijital devrim’ yaşanacak!

Hürriyet Emlak, gayrimenkul sektöründeki dijital çözümler, sektörün dijitale geçiş süreci ve teknolojiye yapılan yatırımların önemine dikkat çekiyor.

Konya'da emlak sektörü hareketlendi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Etkin Emlak sahibi Mehmet Emin Uslu, Hüner Emlak sahibi Menderes Özyiğit ve Cevher Gayrimenkul Brokeri Mehmet Özdemir konut sektöründeki gelişmeleri anlattı.

Emlak sektöründe 35 milyarlık yatırım planı hazır!

2016’da büyümenin lokomotifi olan emlak sektörünün önemli oyuncuları yeni yıla dev projelerle giriyor. Sektör temsilcileri 2016 yılında bir önceki yılın konut satış rakamı olan 1 milyon 289 bini aşarak yeni bir rekor kıracağını düşünüyor.

2017 emlak sektörü için fırsat yılı olabilir!

Türkiye ekonomisindeki büyümeyi sağlayan öncü sektörlerin başında emlak geliyor. Nüfus artışımız, mevcut konut ihtiyacımız ve yatırımcıların gayrimenkulü güvenilir bir liman olarak görmesi emlak sektörünün 10 -15 yıl daha ülke ekonomisinde öncü rolünü devam ettireceğini gösteriyor.

emlak sektöründeki franchisingler avantajlımı Haberi

emlak sektöründeki franchisingler avantajlımı


Özellikle yabancı gayrimenkul devleri sistem aracılığıyla Türkiye'deki yayılımını hızla sürdürüyor. 2014 sonuna kadar ERA Türkiye 22 olan franchise sayısını 150'ye, Coldvvell Banker 22'den 147'ye, Realty Plus da 5'den 20'ye çıkarmayı planlıyor. Sisteme bakıldığında bir şube için franchise bedeli 5 bin TLden, yatırımın bedeli de 20 bin TLden başladığı gibi, aylık ortalama kazanç 0-500 bin TL arasında olabiliyor. Gelecek dönemde franchising sisteminde hizmetin yanı sıra eğitim sektöründe de hızlı bir gelişim yaşanması bekleniyor. 


Kurumsal kimlik altında girişimci Ekonomik anlamda büyük potansiyele sahip franchising sistemi girişimcilerden büyük talep görüyor. 


Daha az risk içermesi nedeniyle sermayesi olup da girişimciliğe soyunanlara birçok fırsatı bir arada sunan sistem ile, çok sayıda yerli ve yabancı marka yeni franchisee'ler aramaya, bazı ulusal markalar da yurtdışına açılmaya devam ediyor....