25 / 04 / 2024

Emlak vergilerine zam mı geliyor

Emlak vergilerine zam mı geliyor

Konut ve arsalardan senede iki taksitle alınan emlak vergilerini artıracak yeni bir sisteme geçiliyor. Kalkınma planına göre birden fazla konutu olanların ödeyeceği tapu harçları da yükselecek.

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması ev sahiplerine rota değiştirtti! Kadıköy'de 1+1 fiyatına Amerika'da 2 katlı ev!

Son dönemlerde emlak sektöründe yaşanan gelişmeler ev sahiplerine de rota değiştirtti. Yüzde 25 zam sınırlamasına takılmak istemeyen ev sahipleri yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. 

1941 yılında bina vergilerine yapılan yüzde 10 zam iptal edilmiş! 

1941 yılında bina vergilerine yüzde 10 zam yapılacağına karar verilmiş fakat bugünkü adıyla İçişleri Bakanlığı tarafından iptal edilmiş. 

Vakıflardan kiracılarına yüzde 800 zam!

Manisa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz yaptığı açıklamada Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün iş yeri ve konut kiracılarına yüzde 400 ile 800 oranında zam yaptığını dile getirdi.

Emlak vergisine zam kapıda: Emlak vergisinden kimler muaf? E-devlet emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır?

Evi olan herkesin senede iki defa iki taksit halinde emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, Emlak vergisinden kimler muaf? E-devlet emlak vergisi sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Tapusu olanlara son dakika şoku! Emlak vergisine yüzde 60'a yakın zam! Aman dikkat! 

Gayrimenkulü olanlara emlak vergisi ile ilgili şok haber geldi. 2024 yılının başında emlak vergisine yüzde 60'a yakın zam gelmesi bekleniyor. İşte detaylar...

Yeni yılda vergi, ceza ve harçlara yüzde 60 zam geliyor! Zamları duyanlar kulaklarına inanamayacak!

Türkiye, 2024’e zamla girecek. Yeni yılda Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene tutarı, Gelir Vergisi tarife dilimleri ve idari cezalar, ekim ayı sonundaki bir yıllık ortalama Yİ-ÜFE artışı kadar olan yeniden değerleme oranında zam yapılacak.

Ev almak isteyenlere kötü haber! Konut fiyatlarına yüzde 30 zam yolda! 

Konut fiyatları artınca satışlar geçen yıla göre yarı yarıya düştü. Emlak uzmanları, fiyatların yabancılara bile pahalı geldiğini vurgulayarak emlak sektörünün geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konut fiyatlarına sene sonuna kadar yüzde 30 zam bekleniyor...

Ev kiralarında azami yüzde 25 zam uygulaması temmuzda bitiyor! Peki sonra ne olacak?

Kiracı ve konut sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. Kritik tarih yaklaşıyor. Konut için azami yüzde 25 zam oranı uygulamasında temmuz ayında bitiyor. Peki, o tarihten sonra süreç nasıl işleyecek? Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Yüzde 61,5 zam kapıda! 

Emlak vergisine, müdahale edilmemesi halinde, 2023'te yeniden değerleme oranının (yüzde 122.93) yarısı kadar (yüzde 61,5 )otomatik zam yapılacak. Peki bu zam yapılmayabilir mi? İşte ayrıntılar..

Ev sahipleri kiracılardan yasal artıştan fazla zam istiyor! Bütçeye uygun ev bulmak zorlaştı!

Ipsos tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, ev sahiplerinin yüzde 35'i, kiracılarından yasal artıştan fazla zam talep etti. İşte emlak sektöründeki son durum...

Emlak vergisine yüzde 780 zam yapıldı: O ilçe ayağa kalktı!

Konya'nın Sarayönü İlçe Belediyesi'nde emlak vergilerinde fahiş bir zam uygulandı. Buna göre belediyenin ilçe merkezindeki emlak vergileri için yüzde 50 oranında, ilçeye bağlı olan bazı mahallerde de ise vergiye yüzde 780'e ulaşan oranda zam yaptı. 

2022'de emlak vergisine ne kadar zam geldi?

Emlak vergisi mükellefleri bu sene ne kadar zam ödeyeceklerini önceden hesaplayabiliyor. Vergi için her yıl yeniden değerleme oranları belirleniyor. Peki, 2022'de emlak vergisine ne kadar zam geldi?

2022 emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi oranları

Emlak vergisi, gayrimenkulü olan tüm vatandaşlar tarafından ödenmesi gereken vergiler arasında bulunuyor. Bu vergi tapu başına ödeniyor. 2022 yılında artan vergiler ile birlikte emlak vergisine ne kadar zam geldiği merak ediliyor. Peki, 2022 emlak vergisi ne kadar? İşte emlak vergisi oranları...

Emlak vergilerine zam mı geliyor Haberi

Emlak vergilerine zam mı geliyor

Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan ve TBMM ye sunulan 11'inci Kalkınma Planı'nda ev ve arsa gibi gayrimenkulü olanların vergi yükünü artıracak kritik düzenlemeler bulunuyor. Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, emlak Vergisi sisteminin değiştirilmesini öngören planın hayata geçirilmesi durumunda ev ve arsa gibi gayrimenkullerden senede iki taksitle alınan emlak vergileri çok daha yüksek tutarlara çıkarılacak. Ayrıca iki ve daha fazla konut sahibi olan vatandaşların ödeyeceği tapu harçları da yükselecek.

Kalkınma Planı, önümüzdeki dönemde konut sahipliğiyle gayrimenkul alım ve satımları tıpkı ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi pahalı hale getirilerek cazip olmaktan çıkaracak bazı düzenlemeler içeriyor. Plana göre, yerel yönetimlerin mali yapılarını güçlendirmek amacıyla öz gelirlerini artırmaya yönelik olarak Belediye Gelirleri Kanunu'nda bazı değişiklikler yapılacak. Yerel yönetimlerin en önemli gelir kaynaklarından birini de emlak vergileri oluşturuyor.

YENİ...