29 / 03 / 2024

Emlak vergisi ödemesini kaçıranlar

Emlak vergisi ödemesini kaçıranlar

Emlak vergisinde 2. taksit dönemi 30 Kasım 2018 tarihinde sona erdi. Peki, bu tarihe kadar ödeme yapmayan mal sahiplerine ne olacak? Hangi yaptırım ve cezalar uygulanacak?

Emlak vergisi internetten nasıl yatırılır?

Mart ayında başlayan emlak vergisi 1. taksit dönemi devam ediyor. Ödemesini online olarak yapmak isteyenler "Emlak vergisi internetten nasıl yatırılır?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

TC ile emlak vergisi ödeme nasıl yapılır?

1 Mart'ta emlak vergisi ilk taksit dönemi başlıyor. Ödemesini belediyeye gitmeden online olarak gerçekleştirmek isteyenler "TC ile emlak vergisi ödeme nasıl yapılır?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Kimler emlak vergisi ödemiyor 2020?

Emlak vergisinin ödemesini henüz yapmamış olan binlerce vatandaş son ödeme tarihini araştırıyor. Vatandaşlar bir yandan son ödeme tarihi hakkında araştırma yaparken bir yandan da "Emlak vergisi ödemeleri nasıl ve nereden yapılır?" sorusuna cevap arıyor. Peki, emlak vergisi nasıl ve nereden ödenir? 

Emlak vergisi ödemesini kaçırma cezası ne kadar?

Mart ayında başlayan emlak vergisi ödeme dönemi 31 Mayıs'ta sona erdi. Ancak kimi mükellefler ödeme dönemini kaçırdı. Peki, emlak vergisi ödemelerini kaçıranlar ne yapacak? Emlak vergisi ödemesini kaçırma cezası ne kadar?

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

Emlak vergisi ödemesini kaçıranlar Haberi

Emlak vergisi ödemesini kaçıranlar

2018 yılı vergi takvimine göre, emlak vergisinde ikinci taksit dönemi 30 Kasım'da sona erdi. Gayrimenkul sahipleri 1-30 Kasım tarihleri arasında ikinci taksit borcunu da ödeyerek seneyi kapattı. Ancak, kimi mükellefler bu süreyi kaçırdı, kimi mükellefler ise bilerek ödeme yapmadı veya yapamadı.

Peki, emlak vergisi ödemesini kaçıran ev, işyeri, arsa ve arazi sahiplerine ne olacak? Vergi borçlarına ne kadar gecikme zammı eklenecek? İşte emlak vergisi ödemesini kaçıran gayrimenkul sahiplerine uygulanacak ceza oranı ve hesaplama örneği;

Emlak vergisi borcunu geciktirenlere 19 Ekim 2010 tarihinden itibaren aylık yüzde 1.40 oranı uygulanıyordu. Ancak bu oran 5 Eylül 2018’de değişti. Bu itibaren gecikme zammının oranı aylık yüzde 2’ye çıktı.

Dolayısı ile vergi borcunu ödemeyen mal sahiplerine gecikmenin yaşandığı her ay için yüzde 2 oranında zam uygulanacak. 

Örnek hesaplama

Gayrimenkulünün...