28 / 03 / 2024

Emlak vergisi sorgula

Emlak vergisi sorgula

Ne kadar emlak vergisi ödeyeceğini bilmeyen gayrimenkul sahipleri borcu nasıl sorgular? Siz de "Emlak vergisini nasıl öğrenebiliriz?" diyorsanız işte yanıtı..

İstanbul emlak vergisi sorgulama!

Bir taşınmaz malın emlak vergisi borcu olup olmadığı, ilgili belediyeye gidilerek sorgulanabileceği gibi, internetten üzerinden de sorgulanabiliyor. İşte İstanbul emlak vergisi sorgulama işlemleri..

Ev emlak vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki emlak vergisi nasıl sorgulanır? İşte ev emlak vergisi sorgulama işlemleri...

Emlak vergisi borç öğrenme!

Devlete her sene ödenmesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi borç öğrenme ile ilgili hususlar haberimizde...

Emlak vergisi borç sorgulama!

Emlak vergisi borç sorgulama için gayrimenkulünüzün bağlı olduğu belediyenin e-belediye sistemine dahil olmuş olması gerekiyor. Söz konusu E-belediye sistemine dahil olan belediye listesi haberimizde bulunuyor...

Emlak vergisi değeri bulunmayan taşınmaz malların kıymetinin takdiri!

Emlak vergisi değeri bulunmayan taşınmaz malların kıymetinin takdiri hakkında yönetmelik, 28 Ekim 1987 tarihinde 19618 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yer alan hükümler....

Zeytinburnu'na emlak vergisi geliriyle 177 dönümlük dev park yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 500 bin metrekarelik dev park projesinden sonra Zeytinburnu Belediyesi de özellikle deniz kenarındaki lüks projelerden edilecek yüksek emlak vergisi geliriyle ilçe merkezine 177 dönümlük dev park yapacak...

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi!

Emlak vergisi mükellefleri, vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. İşte birinci taksitlerini en son 31 Mayıs'ta ödeyen mükellefler için emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi...

Emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman?

Gayrimenkul sahibi olan ve emlak vergisi ödemelerinden muaf tutulmayanlar için emlak vergisi iki taksit halinde yapılıyor. Buna göre emlak vergisi ikinci taksiti ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi borcu nedir?

Emlak vergisi, her yıl taşınmazlar adına devlete ödenen bir vergidir. Söz konusu vergiden muaf olmayanlar bu vergiyi ödemekle yükümlüdürler. Peki emlak vergisi borcu nedir? Nasıl oluşur? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor

Emlak vergisi hesaplama yöntemi!

Emlak vergisi taşınmaz gayrimenkul sahiplerinin her yıl belli bir orana devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi hesaplama yöntemi haberimizin devamında yer alıyor..

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi sorgula Haberi

Emlak vergisi sorgula

1 Mart'ta başlayan 2018 yılı emlak vergisi 1. taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Vergi mükellefleri ödemelerini ilçe belediyelerinden yapabiliyor.

Bu sene gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu 2019 yılında başlıyor. Bu yılın vergi sorumluluğu eski malikte oluyor. Ancak yeni malikin gayrimenkul için belediyeye beyanname vermesi gerekiyor.

Peki, ne kadar emlak vergisi ödeyeceğini bilmeyenler emlak vergisini nasıl sorgular? Siz de "Emlak vergisini nasıl öğrenebiliriz?" diyorsanız hemen yanıtlayalım:

2018 yılı emlak değerleri muhtarlıklardan veya belediyelerden öğrenebiliyor. Emlak Vergisi'nde 2018, 2019, 2020 ve 2021 yılı için teşkil edecek emlak değerleri geçtiğimiz haftalarda Takdir Komisyonları tarafından belirlendi. 

Emlak vergisi sorgulama
Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyenler belediyeye müracaat edebiliyor. Aynı zamanda online işlemlerden de sorgulama işlemi yapılabiliyor.

Ancak bunun için belediyenin "e-belediye"...