26 / 04 / 2024

Emlak vergisini nasıl öğrenebiliriz?

Emlak vergisini nasıl öğrenebiliriz?

Ne kadar emlak vergisi ödeyeceğini bilmeyen gayrimenkul sahipleri borcu nasıl sorgular? Siz de "Emlak vergisini nasıl öğrenebiliriz?" diyorsanız işte yanıtı..



1 Mart'ta başlayan 2018 yılı emlak vergisi 1. taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Vergi mükellefleri ödemelerini ilçe belediyelerinden yapabiliyor.

Bu sene gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu 2019 yılında başlıyor. Bu yılın vergi sorumluluğu eski malikte oluyor. Ancak yeni malikin gayrimenkul için belediyeye beyanname vermesi gerekiyor.

Peki, ne kadar emlak vergisi ödeyeceğini bilmeyenler emlak vergisini nasıl sorgular? Siz de "Emlak vergisini nasıl öğrenebiliriz?" diyorsanız hemen yanıtlayalım:

2018 yılı emlak değerleri muhtarlıklardan veya belediyelerden öğrenebiliyor. Emlak Vergisi'nde 2018, 2019, 2020 ve 2021 yılı için teşkil edecek emlak değerleri geçtiğimiz haftalarda Takdir Komisyonları tarafından belirlendi. 

Emlak vergisi sorgulama
Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyenler belediyeye müracaat edebiliyor. Aynı zamanda online işlemlerden de sorgulama işlemi yapılabiliyor.

Ancak bunun için belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması gerekiyor. Ayrıca ödemeler de internet üzerinden online bir şekilde gerçekleşebiliyor.

Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi'nden de sorgulama işlemi yapılabiliyor.

T.C. Kimlik No, Nüfus Cüzdanı Seri No ile Annenizin Kızlık Soyadı gibi bilgilerin girilmesi ve güvenlik kodunun onaylanması gerekiyor. Akabinde açılan ekranda borç sorgulama yapılabiliyor.

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön