16 / 04 / 2024

Emlak vergisini nasıl öderim?

Emlak vergisini nasıl öderim?

Emlak vergisi borcu olan mükelleflerin ödemelerini gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapıyor. Peki gayrimenkulün başka bir şehirde olması halinde emlak vergisini nasıl öderim diyorsanız, işte yanıtı...



Emlak vergisini nasıl öderim?

Emlak vergisi borcu olan mükelleflerin ödemelerini gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapıyor. Peki gayrimenkulün başka bir şehirde olması halinde emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi borcumu nasıl öderim, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi ödemeleri, söz konusu gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Ancak gayrimenkul şehir dışında ise tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödemeleri kabul edilebiliyor.


Emlak vergisi internetten online bir şekilde de ödenebiliyor. Ancak, internetten emlak vergisi ödeyebilmek için belediyelerin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması gerekiyor. 


Bugün hemen hemen tüm belediyelerin bu sistemi kullanması ile birlikte, henüz bu sisteme dahil olmayan belediyeler de bulunuyor.


Gayrimenkulünüzün bağlı olduğu belediyenin bu sisteme dahil olması durumunda, vergi ödemelerini belediyeye gitmeden internet üzerinden ödeyebiliyorsunuz.


Emlak vergisi ne zaman ödenir?

- 1. taksit tarihleri: Mart, Nisan ve Mayıs aylarında

- 2. taksit tarihleri: Kasım ayında


Emlak vergisi kaç yılda bir ödenir?
Kredi kartıyla emlak vergisi ödenir mi?



Geri Dön