19 / 04 / 2024

Kredi kartıyla emlak vergisi ödenir mi?

Kredi kartıyla emlak vergisi ödenir mi?

2014 yılı vergilerinin ilk taksitlerinin ödeneceği emlak vergisi için son ödeme günü 31 Mayıs 2014. Peki emlak vergisi nasıl ödenir? Kredi kartıyla emlak vergisi ödenir mi?



Kredi kartıyla emlak vergisi ödenir mi?

Mart ayı itibarıyla emlak vergisi mükelleflerinin vergi ödeme süresi başladı. 2014 yılı vergilerinin ilk taksitlerinin ödeneceği emlak vergisi için son ödeme günü ise 31 Mayıs 2014.


Bu süre içerisinde vergi mükellefleri emlak vergisi borcunun ilk taksitini yatırabileceği gibi, isteyenler vergi borcunu tek seferde kapatabiliyor. Peki emlak vergisi ödemesi için illa belediyeye mi gidilmesi gerekiyor? Kredi kartıyla emlak vergisi ödenir mi?


Kredi kartı ile emlak vergisi ödemesi..

Emlak vergisi bina, arsa veya arazinin bulunduğu belediyenin veznelerinden, belediyenin vermiş olduğu hesap numarasıyla banka şubelerinden yada belediyenin resmi web sitesinden kredi kartıyla ödenebiliyor. 


Emlak vergisi mükellefleri, vergilerini belediyeye gelmeden internet üzerinden ödeyebiliyorlar. İnternet üzerinden ödeme yapmak isteyenlerin, belediyelerinin resmi sitesine girdikten sonra ana sayfadaki e-belediye linkine, daha sonra sicil no yada TC kimlik no ile online ödeme kısmına tıklamaları gerekiyor. 


Sicil kodunu girdikten sonra borç miktarı ve ödeme şekli ekrana çıkıyor. Kredi kartıyla ödemeler güvenli bir şekilde yapılabiliyor. 


Bu adresten ayrıca sicil arama, arsa rayiç sorgulama, inşaat maliyet bedelleri, bina aşınma oranları gibi işlemler de gerçekleştirilebiliyor.


Emlak vergisi oranları

Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


2014 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?


Geri Dön