26 / 04 / 2024

kredi kartıyla emlak vergisi ödeme

kredi kartıyla emlak vergisi ödeme

2014 yılı vergilerinin ilk taksitlerinin ödeneceği emlak vergisi için son ödeme günü 31 Mayıs 2014. Peki emlak vergisi nasıl ödenir? Kredi kartıyla emlak vergisi ödenir mi?

Kredi kartı faizleri artıyor mu?

Kredi kartı ile yapılan harcamaların artmaya devam etmesi yeni düzenlemeleri gündeme getirdi. Merkez Bankası’nın Perşembe günü açıklayacağı faiz kararıyla birlikte kredi kartı faizleriyle ilgili yeni bir düzenleme bekleniyor.

Dikkat! Kredi kartı kullanan herkesten bu para kesilecek!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz oranlarını 500 baz puan artırma kararı aldı. Bu kararın ardından, kredi kartıyla yapılan alışverişlerde uygulanan faiz oranı yüzde 3.71'e yükselecek. Ayrıca, kredili mevduat hesabı ve nakit avans işlemleri için uygulanan faiz oranı da yüzde 4.47'ye çıkacak. Ye

İstanbul'da yeni dönem başladı: Kredi kartıyla ödemede indirim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kent içi toplu ulaşım araçlarında kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kart kullanarak yapılan ödemelerde yüzde 33,33'lük bir indirim kararı alındı.

Kredi kartında yeni dönem! Alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı", Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ilave önlem alınabilecek.

Kredi kartı kullananalar kırmızı kodla uyarıldı! 1 Ekim'den sonra kredi kartı faizleri böyle olacak

Merkez Bankası'nın politika faizini 5 puan artışla yüzde 30 seviyesine çıkarması kredi kartı faizlerini de etkiledi. Kredi kartı kullananalar kırmızı kodla uyarıldı. İşte 1 Ekim'den sonra kredi kartı faizleri böyle olacak...

Kredi kartı borcu olanlara son dakika şoku! Taksitlere sınırlama, faizlere yükseliş: Perşembe günü değişiyor! 

BDDK verilerine göre kredi kartı borçlarının yarısı taksitli harcama şeklinde yapılırken, kredi kartları ile olan rekor harcamaların frenlenmesi için düzenleme sinyali geldi. İşte ayrıntılar...

Harcama rekoru kırıldı! Banka ve kredi kartıyla en çok nerelerde harcama yapıldı?

Temmuz ayı itibari ile Türkiye'de kredi kartı sayısı 109.8 milyon, banka kartı sayısı 181.1 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 81 milyon adete çıkarken, banka ve kredi kartıyla yapılan harcamalar da artmaya devam diyor. Peki, kartla en çok hangi alanda alışveriş yapıldı? İşte detaylar...

Microsoft Xbox Mastercard: Oyunlarla dolu bir kredi kartı mı?

Microsoft, Xbox Mastercard adı verilen ve ilk kez satın alındığında Game Pass aboneliği de içeren bir kredi kartı tanıttı. Bu özel kredi kartı, standart bir kartın tüm işlevlerini yerine getirebilecek ve kullanıcılarına çeşitli ayrıcalıklar sunacak. İşte bu kartın özellikleri...

Kredi kartı borcunu ödemeyenlerde yüzde 52 artış oldu!

Bankalar Birliği verilerine göre temmuz ayında bireysel kredisini ödeyemeyenler 78 binden 96 bine çıkarken, bireysel kredi kartını ödeyemeyenler 100 binden 114 bine yükseldi. Yasal takibe düşenlerin oranı da yüzde 52 artışla 180 bine çıktı.

Kredi kartlarıyla ilgili alınacak önlemler belli oldu! Detaylar peş peşe açıklandı! İşte atılacak adımlar...

2024-2026 senelerini kapsayan OVP’de ilk sinyalleri verilen kredi kartı harcamaları ile kredilere sınırlama, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklandı. Bakan Şimşek’in açıklamalarından anlaşılan hem kredi kartlarında hem de kredilerde yeni sınırlayıcı düzenlemeler gelecek.

Kredi faizleri yükseldi! Kredi kartı ve nakit avans çekerken bunlara mutlaka dikkat edin!

Kredi kartı ve nakit avans faizlerinin 1 Eylül’den itibaren yükselmesiyle birlikte artık harcarken bir kez daha düşünmek gerekecek. Uzmanlar, kartlı harcamayı tercih edenler veya nakit avans çekenlerin yüksek faiz oranları nedeniyle dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

Kredi kartı kullananlara kara haber! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Kredi kartı ve nakit avans faizleri tekrar arttı. 1 Eylül tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla kredi kartı kullanımında, azami akdi faiz oranı yüzde 2,81’e, azami gecikme faiz oranı yüzde 3,11’e çıkarıldı. Ayrıca, nakit avanslarda ise azami akdi faiz oranı yüzde 3,57’ye yükseltildi.

Bankalar harekete geçti: Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı zorlayacak! OVP sonrası yeni dönem...

Orta Vadeli Program'da (OVP) kredi kartı kullanımının yeniden düzenleneceğine dair mesajalar bankaları harekete geçirdi. OVP sonrası yeni dönem start resmen başlıyor...

kredi kartıyla emlak vergisi ödeme Haberi

kredi kartıyla emlak vergisi ödeme

Kredi kartıyla emlak vergisi ödenir mi?

Mart ayı itibarıyla emlak vergisi mükelleflerinin vergi ödeme süresi başladı. 2014 yılı vergilerinin ilk taksitlerinin ödeneceği emlak vergisi için son ödeme günü ise 31 Mayıs 2014.


Bu süre içerisinde vergi mükellefleri emlak vergisi borcunun ilk taksitini yatırabileceği gibi, isteyenler vergi borcunu tek seferde kapatabiliyor. Peki emlak vergisi ödemesi için illa belediyeye mi gidilmesi gerekiyor? Kredi kartıyla emlak vergisi ödenir mi?


Kredi kartı ile emlak vergisi ödemesi..

Emlak vergisi bina, arsa veya arazinin bulunduğu belediyenin veznelerinden, belediyenin vermiş olduğu hesap numarasıyla banka şubelerinden yada belediyenin resmi web sitesinden kredi kartıyla ödenebiliyor. 


Emlak vergisi mükellefleri, vergilerini belediyeye gelmeden internet üzerinden ödeyebiliyorlar. İnternet üzerinden ödeme yapmak isteyenlerin, belediyelerinin resmi sitesine girdikten sonra ana sayfadaki e-belediye linkine, daha sonra sicil no yada...