18 / 04 / 2024

Emlak vergisi kaç yılda bir ödenir?

Emlak vergisi kaç yılda bir ödenir?

İlk defa gayrimenkul sahibi olduğunuzu ve neler yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. Emlak vergisi beyanının ne zaman verilmesi gerekiyor? Emlak vergisi kaç yılda bir ödenir? İşte sorularınızın yanıtı...



Emlak vergisi kaç yılda bir ödenir?

İlk defa gayrimenkul sahibi olduğunuzu ve neler yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. Emlak vergisinde cezalı duruma düşmemeniz için ilk olarak emlak beyanında bulunmanız ve akabinde emlak vergisi borcunuzu ödemeniz gerekiyor.


Emlak vergisi beyanı, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye veriliyor. Beyanda bulunurken bazı belgelerin yanınızda olması gerekli.


Emlak vergisi beyannamesi için gerekenler:

Tapu fotokopisi, 

Nüfus cüzdanı fotokopisi, 

Binalar için yapı kullanma izni fotokopisi, 

Binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak, bina, daire veya işyeri numarası),

Beyan sahibinin ikamet ve işyeri adresi, 

Vergi numarası 


Peki emlak vergisi beyanının ne zaman verilmesi gerekiyor? Emlak vergisi kaç yılda bir ödenir? Emlak vergisi beyanı her yıl verilir mi, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi için beyanın gayrimenkule sahip olunan yılın sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Beyan bir kere veriliyor. Her sene beyanda bulunulması gerekmiyor.


Emlak vergisi de her sene ödenen vergi türleri arasında yer alıyor. Her yıl iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi ödeme dönemleri şu şekilde:


Emlak vergisi 1. taksitleri: Mart, Nisan ve Mayıs ayları.

Emlak vergisi 2. taksitleri: Kasım ayı.



Emlak vergisi için ne gerekli?



Geri Dön