25 / 04 / 2024

emlak vergisi kaç yılda bir ödenir

emlak vergisi kaç yılda bir ödenir

İlk defa gayrimenkul sahibi olduğunuzu ve neler yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. Emlak vergisi beyanının ne zaman verilmesi gerekiyor? Emlak vergisi kaç yılda bir ödenir? İşte sorularınızın yanıtı...

Emlak vergisi borcu olanlar aman dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Emlak vergisi borcu olanlar aman dikkat... Bu tarihi sakın kaçırmayın...İşte, vergi borcu yapılandırma son başvuru tarihi...Hemen bakın...

2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Emlak vergisi mükellefler ilk taksitlerini 1 Mart itibarıyla ödemeye başlayacaklar. Gayrimenkul sahipleri bu sene ne kadar vergi ödeyeceklerini merak ediyor. Peki, 2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Evini kiraya verip başka yerde oturanların emlak vergisi ne olacak?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, kendisine ait evini kiraya verip başka yerde oturan vatandaşın emlak vergisi ödeyip ödemeyeceği sorunu kaleme aldı.

Emlak vergisi yapılandırma 2021!

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran mükelleflere müjde geldi. Ocak 2021'e kadar başvuru yapıp, borcunuzu kapatabiliyorsunuz. İşte emlak vergisi yapılandırma 2021...

Emlak vergisi borcu affı!

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran emlak vergisi mükellefleri için müjde geldi. Ocak 2021'e kadar başvuru yaparak, borcunuzu yapılandırabilirsiniz. Peki emlak vergisi borcu affı nasıl yapılıyor? Son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi yapılandırması nasıl yapılır?

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran emlak vergisi mükellefler için yapılandırma müjdesini araştırmaya başladı. Peki emlak vergisi yapılandırma başvuruları başladı mı? Emlak vergisi yapılandırması nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi yapılandırma 2020!

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran emlak vergisi mükellefleri için müjde geldi. Ocak 2021'e kadar başvuru yaparak, borcunuzu yapılandırabilirsiniz. İşte emlak vergisi yapılandırma 2020...

Emlak vergisi ödemeleri başladı!

Türkiye sınırlarında yaşayan kişiler için emlak vergisi ödemeleri bugün itibariyle başlıyor. Vergi ödemeleri Kasım ayı boyunca süren bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası kesilecek.

Emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Türkiye sınırlarında yaşayan kişiler için emlak vergisi ödemeleri yarın başlıyor. Vergi ödemeleri Kasım ayı boyunca devam eden Bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası kesilecek.

Emlak vergisi mükellefleri dikkat! Son 5 gün!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan kişiler için emlak vergisi ödemeleri başladı. Vergi ödemeleri 1 Haziran'da sona erecek. Bu tarihleri kaçıran vergi mükellefler için ise cezai işlem uygulanacak.

Yaşar Neslihanoğlu'ndan emlak vergisi açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısında konuştu. Neslihanoğlu, "Tüm belediyelerin bu ay yüzde 50 kesintisi var. Bu ay emlak vergisi ayı. Şu ana kadar kaç kişi gelip emlak vergisi yatırdı? Hiç kimse. İnsanlar zor durumda" diye konuştu..

Emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi!

Takdir komisyonlarının kararlarına karşı hakkı zarar gören tüm vatandaşlar yargı yoluna başvurabiliyor. Peki, emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi kaç gündür?

Emlak vergisi yüzde kaç 2017?

1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Peki, emlak vergisi yüzde kaç 2017? Vergi ne zaman ödenir?

emlak vergisi kaç yılda bir ödenir Haberi

emlak vergisi kaç yılda bir ödenir

Emlak vergisi kaç yılda bir ödenir?

İlk defa gayrimenkul sahibi olduğunuzu ve neler yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. Emlak vergisinde cezalı duruma düşmemeniz için ilk olarak emlak beyanında bulunmanız ve akabinde emlak vergisi borcunuzu ödemeniz gerekiyor.


Emlak vergisi beyanı, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye veriliyor. Beyanda bulunurken bazı belgelerin yanınızda olması gerekli.


Emlak vergisi beyannamesi için gerekenler:

Tapu fotokopisi, 

Nüfus cüzdanı fotokopisi, 

Binalar için yapı kullanma izni fotokopisi, 

Binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak, bina, daire veya işyeri numarası),

Beyan sahibinin ikamet ve işyeri adresi, 

Vergi numarası 


Peki emlak vergisi beyanının ne zaman verilmesi gerekiyor? Emlak vergisi kaç yılda bir ödenir? Emlak vergisi beyanı her yıl verilir mi, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi için beyanın gayrimenkule sahip olunan yılın sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Beyan bir kere veriliyor. Her sene beyanda bulunulması gerekmiyor.


Emlak...