26 / 04 / 2024

Emlak vergisi yapılandırma 2020!

Emlak vergisi yapılandırma 2020!

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran emlak vergisi mükellefleri için müjde geldi. Ocak 2021'e kadar başvuru yaparak, borcunuzu yapılandırabilirsiniz. İşte emlak vergisi yapılandırma 2020...



Emlak vergisi ödeme işlemleri her yıl iki taksit şeklinde, belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapabiliyorlar. GİB tarafından yayınlanan vergi takvimine göre, emlak vergisi  ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde gerçekleşiyor. Borcunu ödemeyen vergi mükefller için her taksit için faiz işleniyor. 

Emlak vergisi cezası 2020

Mükelleflerin herhangi mağduriyet yaşamaması için belirtilen tarihler arasında ödemelerini yapmalarını gerekiyor. Bu tarihleri geçiren vergi mükellefler için ise cezai işlem uygulanacak. Vergi dönemini geçiren mükellefler için her ay için yüzde 2 oranında gecikme zammı kesilecek.

Emlak vergisi yapılandırma 2020

Emlak vergisi yapılandırma 2020 müjdesi geldi. Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi. Kanun teklifi kapsamında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, diğer vergi ve harçlar yapılandırılabilecek.

Emlak vergisi affından yararlanmak  isteyenlerin, kanunun çıktığı tarih sonrasında yıl sonuna kadar başvuru yapabiliyor.  İki ayda bir ödenebilecek taksitler 18 taksit şeklinde tamamlanabilecek.  İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılmasıyla, işleyen faizler de silinecek. İlk taksit ödemesi, 2021 yılının Ocak ayında yapılabilecek.

Emlak vergisi faiz indirimi 2020

İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması halinde işleyen faizler silinecek. Faiz yerine Yİ-ÜFE'ye göre hesaplanan tutardan da yüzde 90 indirim yapılacak.

Emlak vergisi borcu olana yapılandırma müjdesi!

2020 emlak vergisi ne zaman ödenecek?


Geri Dön