19 / 04 / 2024

2020 emlak vergisi ne zaman ödenecek?

2020 emlak vergisi ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi ödeme işlemleri her yıl iki taksit şeklinde, belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapabiliyorlar. Peki emlak vergisi ödeme ve sorgulama nasıl yapılır? Vergi borcu ne zaman ödenecek? İşte tüm merak edilenler...



Vergi mükellefi milyonlarca kişinin emlak vergisi her yıl iki taksit şeklinde ödemesi gerekiyor. Peki Emlak vergisi ne zaman ödenecek? İki taksit şeklinde ödenen emlak vergisinin ilk taktisi mayıs ayında ödenecek. Vatandaşların taksit ödemelerini belirtilen tarih aralığında yapmaları gerekiyor. İkinci taksit ödemeleri ise kasım ayında yapılacak. İşte emlak vergisi sorgulama ve ödeme ile ilgili tüm merak edilenler...

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; iki taksit şeklinde ödeme yapılabilen emlak vergisinin ilk taktisi mayıs ayında ödenecek. İkinci taksit ödemeleri ise kasım ayında yapılacak.

EMLAK VERGİSİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Emlak vergisi borcu olup olmadığını öğrenmek ve teyit etmek isteyen vatandaşların belediyelere gitmeleri veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi'nden sorgulamaları gerekiyor.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Ödeme ile ilgili belediyelerden alınan beyannamenin doldurulması gerekiyor. Bunun yanında beyanname için başvuruda bulunulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır bulundurulması şartı aranıyor. Beyanname için meskenin bulunduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmelidir. Ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyelere ya da havale ile belediyelerin banka hesaplarına yatırılabiliyor.

EMLAK VERGİSİ ÖDEME VE SORGULAMA 

Bunların dışında artık internetten ödeme yapılabiliyor. E-devlet sistemi üzerinden giriş yaparak emlak vergisi ödeme işleminizi tamamlayabilirsiniz. Emlak vergisi ödemesini e-Devlet üzerinden giriş yapabilirsiniz.

Mücbir sebebin emlak vergisine etkisi!

Vatandaşın emlak vergisi yükü hafifletilecek!

Koronavirüs nedeniyle emlak vergisi borcu silinebilir mi?


Geri Dön