23 / 04 / 2024

2017 emlak vergisi ne zaman ödenecek?

2017 emlak vergisi ne zaman ödenecek?

1319 sayılı kanun gereğince taşınmaz mallar için her sene emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, 2017 emlak vergisi ne zaman ödenecek?



Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödediği emlak vergisi için 2017 ödemeleri yaklaşıyor. Bu sene de 1 Mart'ta başlayacak emlak vergisi 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek.


2. taksit ödemelerinin Kasım ayı içerisinde yapılacağı emlak vergisinde, ödemeler ilçe belediyesine yapılacak. İsteyenler ödemelerini e-belediye sistemi üzerinden anlaşmalı bankaların kartları ile de ödeyebilecek.


Emlak vergisi 2017 ne kadar?


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden hesaplanıyor. Vergi, kanunen büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Taşınmazın değeri ne kadar yüksekse vergi de yüksek oluyor. Aynı özelliklere sahip gayrimenkullere büyükşehirde 2 katı vergi ödenyor.


Emlak vergisi oranları 2017


Konutların emlak vergisi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. 


İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesaplanıyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön