23 / 04 / 2024

Emlak vergisi borcu olana yapılandırma müjdesi!

Emlak vergisi borcu olana yapılandırma müjdesi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi. Kanun teklifi kapsamında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, diğer vergi ve harçlar yapılandırılabilecek.



Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanun kapsamında vergi borçları yapılandırılarak 18 taksitle ödenebilecek.

Ayrıca il özel idarelerine olan borçlar, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizleri de yapılandırılabilecek.

18 ay taksitle 

Yapılandırmadan yararlanmak  isteyenlerin, kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. İki ayda bir ödenebilecek taksitler 18 taksitte tamamlanabilecek.  İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda, işleyen faizler silinecek. İlk taksit ödemesi, Ocak 2021 yılında yapılabilecek.

Ruhsat ve imar planı şartı

Ülke genelinde geniş bant internet altyapısının geliştirilmesi amacıyla; umumi hizmet alanları, yol, otopark, yaya bölgesi gibi yerler ile kamu ve özel mülkiyete tabi arsa ve arazilerde (yapı ve binalar hariç) yapılacak elektronik haberleşme istasyonlarının kurulumlarında 15 metreden yüksek kule ve direkler ile bunlara ait zorunlu altyapı unsurları için 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına işlenmesi ve ruhsatlanması şartı getirildi. 

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren düzenleme resmen kabul edildi!


Geri Dön