26 / 04 / 2024

Emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi!

Emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi!

Emlak ve çevre temizlik vergisi gibi vergilerde borçlulara yapılandırma olanağı sağlayan bu yasadan yararlanabilmek için başvuru süresi içerisinde yetkili mercilere müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi ne zaman son?



Emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi!

6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunu olan Torba Yasası Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girdi.


Emlak ve çevre temizlik vergisi gibi vergilerde borçlulara yapılandırma olanağı sağlayan bu yasadan yararlanabilmek için başvuru süresi içerisinde yetkili mercilere müracaat edilmesi gerekiyor.


Yasa ile vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı, yapılandırma kapsamına giriyor.


Yapılandırma başvurusu yapan kimseler, Aralık ayı itibarıyla vergi borcunu ödeyebilecek. Ödemeler peşin olarak yapılabildiği gibi, taksitli bir şekilde de yapılabiliyor.


Ayrıca, kredi kartı ile de borç ödenebiliyor. Taksitli olarak ödeme yapmak isteyenlerin, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödeme yapması gerekiyor. 


Bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. Peki, Emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi ne zaman son?


Emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi, 30 Kasım 2014 tarihinde sona eriyor. Bu tarihe kadar emlak vergisi borcunu yapılandırmak isteyen mükelleflerin belediyeye giderek müracaatta bulunmaları gerekiyor.



Vergi yapılandırma affı 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön