19 / 04 / 2024

Vergi yapılandırma başvuru süresi devam ediyor!

Vergi yapılandırma başvuru süresi devam ediyor!

Vergi borcu yapılandırmaları için 30 Kasım 2014 tarihinde alınan karar ile başvuru süresi uzatıldı. Bakanlık Kararı gereğince 31 Aralık'a kadar vergi yapılandırma başvuru süresi devam ediyor..



Vergi yapılandırma başvuru süresi devam ediyor!

6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun olan Torba Yasa, Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.


Vergi affından faydalanmak için ilgili kuruma vergi borcu taksitlendirmeleri için müracaat edilmesi gerekiyor. 


Yapılandırmadan yararlanmak için Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar ilgisine göre vergi dairesi veya belediyeye başvurulması gerekiyordu. Ancak, 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile vergi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı.


Alınan karara göre 31 Aralık 2014 tarihine kadar vergi yapılandırma başvuru süresi devam ediyor.


Yapılandırılan borçlar, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödeniyor. Bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. Taksitler kredi kartıyla da ödenebiliyor.


Yapılandırmaya konu alacaklarla ilgili olarak açılmış olan davalardan vazgeçilmesi ve bu alacaklarla ilgili olarak daha sonra dava açılmaması, bu kararlar ile hükmedilmiş yargılama giderleri ve vekâlet ücreti bulunması halinde bunların talep edilememesi ve yapılandırma sonrası oluşan dönem borçlarının da aksatılmadan ödenmesi şartlarında yapılandırmadan faydalanılabilecektir.


Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasını düzenleyen 6111 sayılı Kanundan yararlanma hakkı devam eden alacaklar için bu yapılandırma uygulanmayacaktır.


Vergi yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön