17 / 04 / 2024

Emlak vergisi yapılandırma 2021!

Emlak vergisi yapılandırma 2021!

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran mükelleflere müjde geldi. Ocak 2021'e kadar başvuru yapıp, borcunuzu kapatabiliyorsunuz. İşte emlak vergisi yapılandırma 2021...



Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanun teklifi ile vergi borçları yapılandırılabilecek. Ayrıca il özel idarelerine olan borçlar, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizleri de silinebilecek.

GİB tarafından yayınlanan vergi takvimine göre, emlak vergisi  ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde gerçekleşiyor. Borcunu ödemeyen vergi mükellefler için her taksitte faiz işleniyor. 

Emlak vergisi cezası 2021

Mükelleflerin herhangi mağduriyet yaşamaması için belirtilen tarihler arasında ödemelerini yapmaları gerekiyor. Bu tarihleri geçiren vergi mükellefler için ise cezai işlem uygulanıyor. Vergi dönemini geçiren mükellefler için her ay için yüzde 2 oranında gecikme zammı kesilecek.

Emlak vergisi borcu olanlar için yapılandırma müjdesi geldi. İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılmasıyla, işleyen faizler de silinecek. İlk taksit ödemesi, 2021 yılının Ocak ayında yapılabilecek. İşte emlak vergisi yapılandırma 2021...

Emlak vergisi yapılandırma 2021

Emlak vergisi yapılandırma 2021 müjdesi geldi. Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi. Kanun teklifi kapsamında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, diğer vergi ve harçlar yapılandırılabilecek.

Emlak vergisi faiz indirimi 2021

İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda işleyen faizler silinecek. Faiz yerine Yİ-ÜFE'ye göre hesaplanan tutardan da yüzde 90 indirim yapılacak.

Emlak vergisi borcu olana yapılandırma müjdesi!


Geri Dön