19 / 04 / 2024

2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Emlak vergisi mükellefler ilk taksitlerini 1 Mart itibarıyla ödemeye başlayacaklar. Gayrimenkul sahipleri bu sene ne kadar vergi ödeyeceklerini merak ediyor. Peki, 2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?



Gayrimenkul sahiplerinin bir sene içerisinde ödediği vergilerin başında yer alan emlak vergisi yer alıyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi için ilk taksitler 1 Mart itibarıyla başlıyor. Diğer vergilerin aksine emlak vergisinin ilk taksiti 1 ay değil 3 ay içerisinde ödenebiliyor. Dolayısı ile mükellefler isterse Nisan ya da Mayıs ayında da ödeme yapabiliyor. Ancak 31 Mayıs 2022 tarihinin aşılmaması önem taşıyor. Olası bir gecikmede vergi cezası uygulanıyor.

2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

İsteyenler ilk taksit dönemi içinde tüm borcu kapatabiliyor. Ancak hiç ödeme yapmadan ikinci taksit döneminde tüm borcu ödemek isteyenler yine gecikme zammı ile karşılaşabiliyor. Bu nedenle Mart, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde taksit ödemesinin yapılması gerekiyor.

Vergi mükellefleri 2022 yılında ne kadar vergi ödeyeceklerini, emlak vergisinin ne kadar arttığını merak ediyor. Peki, 2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı? Emlak vergisi değerleme oranları ne kadar?


Geri Dön