19 / 04 / 2024

Emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Devlete ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan emlak vergisi yüzde kaç arttı? 2013 yılı emlak vergisi oranları ve vergi ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Bu sene tapu tarihi 2012 yılı olan emlakların da dahil olduğu emlak vergisi, iki eşit taksit halinde ödeniyor. Ödemelerin ilk taksitleri Mayıs ayında ödendi; ikinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek.


Peki bu yılki emlak vergisi yüzde kaç arttı? Ne kadar emlak vergisi ödeyeceğim diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi yüzdesi

Emlak vergisi 2013 yılı oranları, Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre beklenenden fazla arttı. Bakanlar Kurulu kararına göre, 2013 yılında uygulanacak emlak vergisine tabi olan metrekare birim değerleri yeniden değerleme oranı yüzde 7.80 şeklinde belirlendi.


Emlak vergisi nasıl belirlenir?

Taşınmaz mal sahiplerinin, ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi içinde bulunulan yıl itibari ile gayrimenkullere ait asgari rayiç değerleri üzerinden hesaplanıyor. 


Emlak rayiç değerleri, vali, defterdar, belediye başkanı, tapu sicil müdürü veya vekilleri, belediyeden yetkili bir memur, ticaret odası, ziraat odası ve esnaf odaları yetkililerinden oluşan tespit komisyonları tarafından belirleniyor.


Asgari birim değer tespiti her dört yılda bir belirleniyor. Yeniden değerleme oranı ise her yıl yeniden düzenleniyor.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön