20 / 04 / 2024

Emlak vergisi yükümlülüğü

Emlak vergisi yükümlülüğü

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisi, bağlı olunan belediyeye senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenmeye başlanır? Emlak vergisi mükellefiyeti ne zaman biter?

Emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Devlete ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan emlak vergisi yüzde kaç arttı? 2013 yılı emlak vergisi oranları ve vergi ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emlak vergisiyle ilgili çarpıcı açıklama! Türkiye'de emlak vergisi düşük!

Türkiye'de emlak vergisinin oldukça düşük olduğunu söyleyen Cryptographic Engineering Genel Yayın Yönetmeni Çetin Kaya Tunç, Kaliforniya'daki emlak vergisi ile kıyasladı. İşte detaylar...

Şantiye şeflerinin iş yükümlülüklerine yeni düzenleme! 75 yaşını dolduran şantiye şefliği yapamayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı yeni düzenleme ile beraber şantiye şeflerinin iş yükümlülükleri belirlendi. Peki yeni yönetmelikle neler değişti? İşte konu ile ilgili detaylar...

Depremzede iş kadınlarının bakım yükümlülükleri arttı

DASİFED Başkanı Gülay Gül, deprem sonrasında yaşanan iş yerini ve işini kaybetmiş girişimci kadınların yaklaşık yüzde 70’inin bakım yükümlülüklerinin arttığını kaydetti. İşte haberin detayları...

Deprem bölgesindeki illerde yeniden yapılandırma yükümlülükleri düzenlendi...

Deprem illerindeki yeniden yapılandırma yükümlülüklerinde mücbir sebep halinin düzenlendiği açıklandı. Yapılan açıklamada, bölgede bulunan iller için mücbir sebep durumuna yönelik düzenleme yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Vakıf GYO Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü kazandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Türkiye Kalite Derneği'nin verdiği ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"nü kazandı.

Milyonlarca tapu sahibine uyarı niteliğinde bir açıklama geldi: Gecikme durumunda cezalı ödeme yükümlülüğü

Türkiye'de milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren son derece önemli bir uyarıyı paylaşıldı. Bu uyarıya dikkat edilmediği takdirde, maddi açıdan zor bir durumla karşı karşıya kalınabilir. Emlak vergisi ikinci taksit ödeme süresi sona erme tarihine dair resmi bir duyuru yayınlandı. 

Çin'in en büyük gayrimenkul şirketi Country Garden'da büyük kriz! 

Çinli gayrimenkul geliştiricisi Country Garden yaptığı açıklamada tüm offshore ödeme yükümlülüklerini yerine getiremeyebileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı 112. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ne zaman? Sağlık çalışanları aman kaçırmayın! 

Sağlık Bakanlığı tarafından 11 bin 623'ü hekim ve 297'si yan dal uzmanı bin 812 uzman hekim olacak şekilde, 13 bin 435 hekimin görev yeri belirlenecek. Peki Sağlık Bakanlığı 112. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ne zaman?

Altın ithalatına yüzde 20 ek mali yükümlülük uygulanacak! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, altından, pırlantalı altından, kıymetli metallerle kaplama adi metallerden olan ürünlerin Avrupa Birliği (AB) ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler haricinde olan yerlerden ithalatında yüzde 20 ek mali yükümlülük uygulanacak

Emlakçının sorumlulukları nedir? Emlakçı hangi yükümlülükleri yerine getirmelidir?

Gayrimenkul bulma konusunda önemli bir rol oynayan emlakçı yetkilileri, günümüzde büyük bir sektörü oluşturmaktadır. Her meslekte olduğu gibi emlakçının da yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları vardır. Peki emlakçının sorumlulukları nelerdir ve neleri yerine getirmekte mükelleftirler?

TÜİK verilerine göre vatandaş maaşının büyük bölümünü gıdaya harcadı!

Türkiye genelinde 2022 yılı hane halklarının tüketim amaçlı harcamalarının en büyük bölümü gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. İkinci sırada konut ve kira, üçüncü sırada ulaştırma masrafları yer aldı.

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

2022 imar affı kimleri affedecek? Yıkım kararı çıkan TOGO kuleleri de affedilecek mi?

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından Meclis'e sunulan imar affı iki maddeden oluşuyor. Bir önceki imar affından yararlanıp parasal yükümlülüklerini yerine getirmeyenler ve yapı kayıt belgesi iptal edilenler de çıkacak yasadan yararlanabilecek. Para cezaları ise affedilecek.

Emlak vergisi yükümlülüğü Haberi

Emlak vergisi yükümlülüğü

Emlak vergisi ne zaman ödenmeye başlanır?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisi, bağlı olunan belediyeye senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. İsteyenler ilk taksit dönemi içerisinde tüm borcunu ödeyebiliyor.


Verginin mükellefi;Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenlerdir. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenmeye başlanır?


Mükellefiyetin başlaması:

Bina ve arazi vergisi mükellefiyeti; 

a) 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi,


b) Dört yılda bir yapılan...