24 / 04 / 2024

emlak vergisi yeniden değerleme oranı

emlak vergisi yeniden değerleme oranı

Emlak vergisi mükellefler ilk taksitlerini 1 Mart itibarıyla ödemeye başlayacaklar. Gayrimenkul sahipleri bu sene ne kadar vergi ödeyeceklerini merak ediyor. Peki, 2022 emlak vergisi yüzde kaç arttı?

Emlak vergisinde yapılacak artış belli oldu!

Başbakan Binali Yıldırım, emlak vergileri ile ilgili önemli açıklamada bulundu. Başkan Yıldırım "Yüzde 3 bin... Böyle bir şey yok ki memlekette ya. Bu vatandaşa zulümdür." dedi.

Emlak vergisi artış oranı 2015!

1319 sayılı kanun gereğince taşınmaz mallar için her sene emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi hesaplamalarında kullanılan emlak vergi değerleri, takdir komisyonlarınca belirleniyor. İşte emlak vergisi artış oranı 2015..

2014 yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranı!

2014 yılına ait bina, arsa ve arazi vergi değerleri; Şehir, Semt, Cadde ve Sokaklara göre yeniden belirlendi. 2014 yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranı nedir? Vergi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi artışı 2014!

2014 yılında ödenecek emlak vergileri için yeniden değerleme oranlarında yüzde kaçlık bir artış bekleniyor? İşte emlak vergisi artışı 2014 oranları ve emlak vergisi ile ilgili diğer detaylar...

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2024 ödemeleri bu tarihte başlıyor!

2024 yılının başlaması ile beraber vergi ödemeleri yeniden gündeme geldi. Tapu sahiplerinin yılda iki taksit olarak ödediği emlak vergisi ödemeleri de pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor? 

Herkesi ilgilendiriyor! Pasaport, ehliyet, MTV, emlak vergisi, trafik cezası… Yeni zamlı tarifeler belli oldu!

Pasaport, ehliyet, MTV, emlak vergisi, trafik cezasına gelecek zamların ne kadar olacağını belirleyen yeniden değerleme oranına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yüzde 122,93 olarak açıklanan oranda indirim için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yetki kullanıp kullanmayacağı merak e

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

TÜROB'dan emlak vergisi önerisi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin emlak vergisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Emlak vergisi artışları yeniden değerleme oranıyla sınırlı kalmalı" dedi.

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi oranı 2021!

2021 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı belli oldu. Peki 2021 yılında emlak vergisi oranı ne kadar? İşte emlak vergisi oranı 2021...

Emlak vergisi zammı 2021!

2021 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı belli oldu. Peki 2021 yılında emlak vergisi ödemeleri ne kadar artacak? İşte emlak vergisi zammı 2021...

Emlak vergisi borcu olanlar dikkat!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren vergi, prim ve diğer borçların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanun TBMM Genel Kurulu’nda onaylandı. Belediyelerin vergi, emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi alacakları yapılandırılacak. 

Emlak vergisi sorgulama 2020!

Emlak Vergisi'nde 2020 yılı için teşkil edecek emlak değerleri belirlendi. Yeni emlak değerleri üzerinden emlak vergisi yeniden hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi nasıl sorgulanır? İşte emlak vergisi sorgulama 2020...

2019 emlak vergisi değerleme oranının artırılması mecliste!

2019 yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranının artırılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak Vergisi'ne 2020'de ne kadar zam gelecek?

Yeniden Değerleme Oranı’na (YDO) göre Emlak Vergisi en az yüzde 11.28 oranında zamlanırken,  tapu harcına da en az yüzde 22.5 oranında zam yapılacak...

Emeklilerin emlak vergisi muafiyet şartları 2019!

Emeklilerin emlak vergisi muafiyeti yeniden gündeme geldi. Peki emlak vergisi muafiyetinden hangi koşullarda nasıl yararlanılır? Geriye dönük vergi iadesi almak mümkün mü?

Emlak vergisi 2018 artış oranları!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince emlak vergisi değerleri, Takdir Komisyonu tarafından yeniden belirlendi. İşte emlak vergisi 2018 artış oranları..

emlak vergisi yeniden değerleme oranı Haberi

emlak vergisi yeniden değerleme oranı

Gayrimenkul sahiplerinin bir sene içerisinde ödediği vergilerin başında yer alan emlak vergisi yer alıyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi için ilk taksitler 1 Mart itibarıyla başlıyor. Diğer vergilerin aksine emlak vergisinin ilk taksiti 1 ay değil 3 ay içerisinde ödenebiliyor. Dolayısı ile mükellefler isterse Nisan ya da Mayıs ayında da ödeme yapabiliyor. Ancak 31 Mayıs 2022 tarihinin aşılmaması önem taşıyor. Olası bir gecikmede vergi cezası uygulanıyor.

İsteyenler ilk taksit dönemi içinde tüm borcu kapatabiliyor. Ancak hiç ödeme yapmadan ikinci taksit döneminde tüm borcu ödemek isteyenler yine gecikme zammı ile karşılaşabiliyor. Bu nedenle Mart, Nisan ve Mayıs ayları içerisinde taksit ödemesinin yapılması gerekiyor.

Vergi mükellefleri 2022 yılında ne kadar vergi ödeyeceklerini, emlak vergisinin ne kadar arttığını merak ediyor....