24 / 04 / 2024

Emlak vergisi sorgulama 2020!

Emlak vergisi sorgulama 2020!

Emlak Vergisi'nde 2020 yılı için teşkil edecek emlak değerleri belirlendi. Yeni emlak değerleri üzerinden emlak vergisi yeniden hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi nasıl sorgulanır? İşte emlak vergisi sorgulama 2020...



Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için verilen ve servete dayalı olarak tahsil edilen ve 1319 sayılı Kanunu kapsamında yılda iki kez ödenen emlak vergisi 2020 yılında yüzde 22.58 oranında zamlandı. 

Emlak Vergisi'nde 2020 ve 2021 yılı için teşkil edecek emlak değerleri belirlendi. Belirlenen yeni emlak değerleri üzerinden emlak vergisi yeniden hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi nasıl sorgulanır?

Emlak vergisi sorgulama 2020

- 2019 yılı emlak değerleri muhtarlıklardan veya belediyelerden öğrenebiliyor.

- Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyenler de yine bu işlem için belediyeden veya online işlemlerden öğrenebiliyor.

- Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, bu sistem ile sorgulama yapılabiliyor. Aynı zamanda ödemeler de internet üzerinden online bir şekilde gerçekleşebiliyor.

- Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi'nden de sorgulama işlemi yapılabiliyor.

- T.C. Kimlik No, Nüfus Cüzdanı Seri No ile Annenizin Kızlık Soyadı gibi bilgilerin girilmesi ve güvenlik kodunun onaylanması gerekiyor. Akabinde açılan ekranda borç sorgulanabiliyor.

Emlak vergisi sorgulama 2019!


Geri Dön