26 / 04 / 2024

Emlak vergisi sorgulama 2019!

Emlak vergisi sorgulama 2019!

2019 yılında kullanılacak emlak vergi değerleri İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Takdir Komisyonları tarafından belirlendi. Peki vergi sorgulaması nasıl yapılır? 



Belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için verilen ve servete dayalı olarak tahsil edilen ve 1319 sayılı Kanunu kapsamında yılda iki kez ödenen emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri sürüyor. Vergi mükelleflerinin borçlarını 2 Aralık tarihine kadar tahsil etmesi gerekiyor. 

GİB tarafından yayınlanan vergi takvimine göre, emlak vergisi 2. taksiti 1 Kasım 2019 tarihinde başladı. 30 Kasım'da sona erecek vergi 30 Kasım'ın hafta sonuna denk gelmesi nedeni ile son gün 2 Aralık 2019 günü olarak açıklandı.

Emlak Vergisi'nde 2019, 2020 ve 2021 yılı için teşkil edecek emlak değerleri belirlendi. Belirlenen yeni emlak değerleri üzerinden emlak vergisi yeniden hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi nasıl sorgulanır?

Emlak vergisi sorgulama 2019

- 2019 yılı emlak değerleri muhtarlıklardan veya belediyelerden öğrenebiliyor.

- Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyenler de yine bu işlem için belediyeden veya online işlemlerden öğrenebiliyor.

- Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, bu sistem ile sorgulama yapılabiliyor. Aynı zamanda ödemeler de internet üzerinden online bir şekilde gerçekleşebiliyor.

- Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi'nden de sorgulama işlemi yapılabiliyor.

- T.C. Kimlik No, Nüfus Cüzdanı Seri No ile Annenizin Kızlık Soyadı gibi bilgilerin girilmesi ve güvenlik kodunun onaylanması gerekiyor. Akabinde açılan ekranda borç sorgulanabiliyor.
 

5 soruda emlak vergisi 2019!


Geri Dön