28 / 03 / 2024

Dükkan emlak vergisi sorgulama işlemleri!

Dükkan emlak vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Peki, dükkanınız olduğunu ve öncelikle vergi sorgulama işlemi yapmak istediğinizi düşünelim. Peki, dükkan emlak vergisi sorgulama işlemleri nasıl yapılır?



Dükkan emlak vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.


Buna göre 2015 yılı emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için son 12 gün bulunuyor. Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenlerdir. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden sağlanabiliyor.


Peki, dükkanınız olduğunu ve öncelikle vergi sorgulama işlemi yapmak istediğinizi düşünelim. Peki, dükkan emlak vergisi sorgulama işlemleri nasıl yapılır?


Dükkan emlak vergisi sorgulama işlemleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye gidilerek yapılabiliyor. Ayrıca belediyenin e-belediye sistemini kullanması halinde sorgulama web sayfasından da yapılabiliyor.




Dükkan emlak vergisi geç ödeme cezası!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön