25 / 04 / 2024

Dükkan emlak vergisi hesaplama 2015!

Dükkan emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için sahipleri tarafından ödeniyor. Buna göre, ev, arsa, arazi ve dükkan sahipleri her sene bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor. İşte dükkan emlak vergisi hesaplama 2015 örneği..



Dükkan emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için sahipleri tarafından ödeniyor. Buna göre, ev, arsa, arazi ve dükkan sahipleri her sene bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor.


Vergi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödeme tüm belediyelerden, PTT'den ya da internet üzerinden de olabiliyor.


Gayrimenkuller için ödenecek emlak vergisi bedeli, taşınmazın türüne göre farklı oranlarda hesaplanıyor. Ayrıca, vergi Büyükşehirlerde yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Dükkan emlak vergisi oranları

Büyükşehirde dükkan emlak vergisi oranları

Binalarda (işyeri/ofis) - Binde 4 


Normal yörelerde dükkan emlak vergisi oranları

Binalarda (işyeri/ofis) - Binde 2


Dükkan emlak vergisi hesaplama 2015 örneği

Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 100 bin TL'lik değere sahip binanın emlak vergisi oranı binde 4'tür. Buna göre söz konusu bina için ödenecek emlak vergisi bedeli 400 TL'dir.


Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 100 bin TL'lik değere sahip bir binanın emlak vergisi oranı binde 2'dir. Buna göre söz konusu bina için ödenecek emlak vergisi bedeli 200 TL'dir.



Emlak vergisi geç ödenirse ne kadar ceza kesilir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön