26 / 04 / 2024

Emlak borcu sorgulama 2020!

Emlak borcu sorgulama 2020!

Emlak vergisi 2. taksit dönemi başladı. Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak isteyen vatandaşlar, emlak vergisi nasıl ve nereden sorgulanır sorularının cevaplarını arıyor. İşte emlak borcu sorgulama 2020...



1986 yılından bu yana belediyeler tarafından toplanan emlak vergisi, mülk sahipleri tarafından her yıl düzenli olarak ödeniyor. 2. taksit ödeme dönemi Kasım ayı sonuna kadar devam edecek. Peki emlak vergisi ödemeleri nerede yapılıyor, emlak vergisi borcunu nereden öğrenebilirsiniz? İşte emlak borcu sorgulama 2020...

Emlak borcu sorgulama 2020

Emlak vergisi borcu olup olmadığını öğrenmek ve teyit etmek isteyen vatandaşların belediyelere gitmeleri veya internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi'nden sorgulamaları gerekiyor.

- 2020 yılı emlak değerleri muhtarlıklardan veya belediyelerden öğrenebiliyor.

- Emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyenler de yine bu işlem için belediyeden veya online işlemlerden öğrenebiliyor.

- Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, bu sistem ile sorgulama yapılabiliyor. Aynı zamanda ödemeler de internet üzerinden online bir şekilde gerçekleşebiliyor.

- Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi'nden de sorgulama işlemi yapılabiliyor.

- T.C. Kimlik No, Nüfus Cüzdanı Seri No ile Annenizin Kızlık Soyadı gibi bilgilerin girilmesi ve güvenlik kodunun onaylanması gerekiyor. Akabinde açılan ekranda borç sorgulanabiliyor.

Emlak vergisi cezası 2020

Mükelleflerin herhangi mağduriyet yaşamaması için belirtilen tarihler arasında ödemelerini yapmalarını gerekiyor. Bu tarihleri geçiren vergi mükellefler için ise cezai işlem uygulanacak. Vergi dönemini geçiren mükellefler için her ay için yüzde 2 oranında gecikme zammı kesilecek.

Emlak vergisi yapılandırma 2020

Emlak vergisi yapılandırma 2020 müjdesi geldi. Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi. Kanun teklifi kapsamında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, diğer vergi ve harçlar yapılandırılabilecek.

Emlak vergisi affından yararlanmak  isteyenlerin, kanunun çıktığı tarih sonrasında yıl sonuna kadar başvuru yapabiliyor.  İki ayda bir ödenebilecek taksitler 18 taksit şeklinde tamamlanabilecek.  İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılmasıyla, işleyen faizler de silinecek. İlk taksit ödemesi, 2021 yılının Ocak ayında yapılabilecek.

Emlak vergisi ödemeleri başladı!

Gayrimenkul sahipleri dikkat! İşte emlak vergisi muafiyetleri!


Geri Dön