25 / 04 / 2024

Emlak vergisi borcu affı!

Emlak vergisi borcu affı!

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran emlak vergisi mükellefleri için müjde geldi. Ocak 2021'e kadar başvuru yaparak, borcunuzu yapılandırabilirsiniz. Peki emlak vergisi borcu affı nasıl yapılıyor? Son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler...



Emlak vergisi ödeme işlemleri her yıl iki taksit şeklinde, belediyelerden veya internet üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapabiliyorlar. GİB tarafından yayınlanan vergi takvimine göre, emlak vergisi  ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde gerçekleşiyor. Borcunu ödemeyen vergi mükefller için her taksit için faiz işleniyor. 

Vergi, öğrenim veya katkı kredisi, idari para cezası borçları için başvurular internetten www.gib.gov. tr, e-devlet (www.turkiye. gov.tr) adreslerinden ya da ilgili vergi dairesine şahsen veya posta yolu ile gerçekleşebilecek.

SGK'ya borçlar için ise işverenler başvurularını e-Sigorta kanalıyla internetten yapabilecekleri gibi, elden ya da posta yoluyla SGK müdürlüklerine gerçekleştirebiliyor. Genel Sağlık Sigortası borçları için başvuru şartı aranmazken, emlak vergisi ve su borçları için başvuru adresi belediyeler...

Emlak vergisi borcu affı

Emlak vergisi borcu affı için hangi tarihlerlerde başvuru yapılması gerekiyor? Emlak vergisi borcu nasıl yapılandırılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi yapılandırma 2020

Emlak vergisi yapılandırma 2020 müjdesi geldi. Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de kabul edildi. Kanun teklifi kapsamında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, diğer vergi ve harçlar yapılandırılabilecek.

Emlak vergisi borcu taksitlendirme 

Emlak vergisi affından yararlanmak  isteyenlerin, kanunun çıktığı tarih sonrasında yıl sonuna kadar başvuru yapabiliyor.  İki ayda bir ödenebilecek taksitler 18 taksit şeklinde tamamlanabilecek.  İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılmasıyla, işleyen faizler de silinecek. 

Emlak vergisi faiz indirimi 2020

İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması halinde işleyen faizler silinecek. Faiz yerine Yİ-ÜFE'ye göre hesaplanan tutardan da yüzde 90 indirim yapılacak.


Geri Dön