04 / 05 / 2024

arsa vergisi kaç yılda bir ödenir

arsa vergisi kaç yılda bir ödenir

İlk defa gayrimenkul sahibi olduğunuzu ve neler yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. Emlak vergisi beyanının ne zaman verilmesi gerekiyor? Emlak vergisi kaç yılda bir ödenir? İşte sorularınızın yanıtı...

Evinden 21 bin TL'den fazla kira geliri elde edenlere son dakika uyarısı: Beyanname verirken bunlara aman dikkat!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren beyan dönemi için detaylar merak ediliyor. Peki 2024 kira gelir vergisi kaç TL, beyanname nasıl verilir?

Belediye 3 iş yeri ve 1 arsa satacak! Kaçırmayın!

Afyonkarahisar İli Bolvadin Belediye Başkanlığı, Afyonkarahisar Şazi ve Gölbaşı'nda yer alan 3 adet iş yeri ve 1 adet arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 7 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Mamak Belediyesi, başkentte imarlı 3 arsa satacak! Kaçırmayın!

Ankara İli Mamak Belediye Başkanlığı, Ankara Mamak Üreğil'de yer alan 3 arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsalar özel eğitim ve özel sağlık alanı imarlı.

Edirne Belediyesi üç arsa satacak! Kaçırmayın!

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne Merkez'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 24 Ekim tarihinde yapılacak.

Karayolları o ilde arsa satacak! Kaçırmayın!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü, Rize Merkez'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 25 Eylül'de yapılacak. 

Belediye bu ilde 9 arsa satacak! Kaçırmayın!

Adana İli Yüreğir Belediye Başkanlığı, Adana Yüreğir'de yer alan 9 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 20 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yalova Belediyesi imarlı arsa satacak! Kaçırmayın!

Yalova Belediye Başkanlığı, Yalova Merkez Kirazlı'da yer alan 5 bin 508 metrekare alana sahip imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 16 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Belediye konut ve ticaret imarlı 4 arsa satacak! Kaçırmayın!

Sakarya İli Adapazarı Belediye Başkanlığı, Sakarya Adapazarı ve Serdivan'da yer alan 4 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsalar ticaret ve konut imarlı olarak belirtildi.

Meram Belediyesi Konya'da 17 taksitle arsa satacak! Kaçırmayın!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya Meram'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa için 17 taksit imkanı sağlanıyor.

Belediyeden büyük fırsat: 27 arsa satacak! Kaçırmayın!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Kızlar Mahallesi'nde yer alan 27 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihaleler 27 Temmuz ve 3 Ağustos 2023 tarihlerinde yapılacak.

Belediye tam 24 taksitle imarlı arsa satacak! Kaçırmayın!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Konya Karatay'da yer alan 9 bin 11 metrekarelik arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa için 24 taksit yapılıyor.

Belediyeden büyük fırsat: Tam 14 arsa satacak! Kaçırmayın!

Sivas Belediye Başkanlığı Sivas'ta yer alan 14 arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 4 Temmuz'da yapılacak.

Şahinbey Belediyesi'nden büyük fırsat! Tam 23 imarlı arsa satacak! Kaçırmayın!

Gaziantep İli Şahinbey Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şahinbey'de yer alan 23 adet arsayı satışa çıkardı.

arsa vergisi kaç yılda bir ödenir Haberi

arsa vergisi kaç yılda bir ödenir

Emlak vergisi kaç yılda bir ödenir?

İlk defa gayrimenkul sahibi olduğunuzu ve neler yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. Emlak vergisinde cezalı duruma düşmemeniz için ilk olarak emlak beyanında bulunmanız ve akabinde emlak vergisi borcunuzu ödemeniz gerekiyor.


Emlak vergisi beyanı, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye veriliyor. Beyanda bulunurken bazı belgelerin yanınızda olması gerekli.


Emlak vergisi beyannamesi için gerekenler:

Tapu fotokopisi, 

Nüfus cüzdanı fotokopisi, 

Binalar için yapı kullanma izni fotokopisi, 

Binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak, bina, daire veya işyeri numarası),

Beyan sahibinin ikamet ve işyeri adresi, 

Vergi numarası 


Peki emlak vergisi beyanının ne zaman verilmesi gerekiyor? Emlak vergisi kaç yılda bir ödenir? Emlak vergisi beyanı her yıl verilir mi, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi için beyanın gayrimenkule sahip olunan yılın sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Beyan bir kere veriliyor. Her sene beyanda bulunulması gerekmiyor.


Emlak...