05 / 05 / 2024

bina vergisi kaç yılda bir ödenir

bina vergisi kaç yılda bir ödenir

İlk defa gayrimenkul sahibi olduğunuzu ve neler yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. Emlak vergisi beyanının ne zaman verilmesi gerekiyor? Emlak vergisi kaç yılda bir ödenir? İşte sorularınızın yanıtı...

Evinden 21 bin TL'den fazla kira geliri elde edenlere son dakika uyarısı: Beyanname verirken bunlara aman dikkat!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren beyan dönemi için detaylar merak ediliyor. Peki 2024 kira gelir vergisi kaç TL, beyanname nasıl verilir?

Ocak'ta merkezi bütçe de kira krizinden kaçamadı: Bina kiralama giderleri yüzde 141 yükseldi! 

CHP Milletvekili Türker Ateş, kira krizi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve devletin de kira krizinden kaçamadığına, berkezi bütçeden karşılanan bina kiralama giderlerinin yüzde 141 arttığına dikkat çekti. 

NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı.

Yeni binalarda elektrikli şarj ünitesi zorunlu! Bina ve AVM'lerde kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı?

Türkiye’de elektrikli araçlara olan talep yılın ilk 9 ayında, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 862,8 arttı. Peki bina ve AVM otoparklarında kaç otopark alanı elektrikli araçlara uygun olmalı? İşte o rakamlar...

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

Hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) oranlarında güncellemeye gidildi ve 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ile mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için katına yükseltildi. Peki hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

Emlak vergisi borcu olanlar aman dikkat! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Emlak vergisi borcu olanlar aman dikkat... Bu tarihi sakın kaçırmayın...İşte, vergi borcu yapılandırma son başvuru tarihi...Hemen bakın...

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

580 milyar TL deprem vergisi toplanmış! Bu paralar ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Büyük depremin ardından 1999 yılından itibaren uygulanan deprem vergisi gündeme geldi. Bu altı kalemlik vergilerin 5'i kaldırılsa da 1 tanesi hala vatandaştan tahsil ediliyor. Deprem vergisi ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

İstanbul’da kaç bina var? İstanbul'da kaç daire var? İstanbul konut sayısı 2023! Hemen bu rakamlara bakın!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında uzmanlar İstanbul depremine de dikkat çekti. Peki İstanbul’da kaç bina var? İstanbul'da kaç daire var? İşte İstanbul konut sayısı 2023...

2023 Motorlu Taşıtlar Vergisi ne kadar zamlandı? Ocak ayı MTV kaç TL oldu?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), yılda iki defa ödeniyor. 2023 yılının gelişiyle birlikte araç sahiplerinin en fazla merak ettiği konular arasında bulunan MTV vergisinin kaç TL zam göreceği konusu da açıklığa kavuştu.   

Kira gelir vergisi götürü gider yüzde kaç?

Kira gelir vergisi beyannamesi verilirken, hangi gider yönteminin kendisi için daha uygun olduğunu merak edenler araştırmalarına devam ediyor. Peki, kira gelir vergisi götürü gider yüzde kaç?

bina vergisi kaç yılda bir ödenir Haberi

bina vergisi kaç yılda bir ödenir

Emlak vergisi kaç yılda bir ödenir?

İlk defa gayrimenkul sahibi olduğunuzu ve neler yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. Emlak vergisinde cezalı duruma düşmemeniz için ilk olarak emlak beyanında bulunmanız ve akabinde emlak vergisi borcunuzu ödemeniz gerekiyor.


Emlak vergisi beyanı, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye veriliyor. Beyanda bulunurken bazı belgelerin yanınızda olması gerekli.


Emlak vergisi beyannamesi için gerekenler:

Tapu fotokopisi, 

Nüfus cüzdanı fotokopisi, 

Binalar için yapı kullanma izni fotokopisi, 

Binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak, bina, daire veya işyeri numarası),

Beyan sahibinin ikamet ve işyeri adresi, 

Vergi numarası 


Peki emlak vergisi beyanının ne zaman verilmesi gerekiyor? Emlak vergisi kaç yılda bir ödenir? Emlak vergisi beyanı her yıl verilir mi, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi için beyanın gayrimenkule sahip olunan yılın sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Beyan bir kere veriliyor. Her sene beyanda bulunulması gerekmiyor.


Emlak...