24 / 04 / 2024

Emlak vergisi taksitlendirme

Emlak vergisi taksitlendirme

18 taksitte 36 ay sürede ödeme fırsatı sunulan vergi barışında yapılandırılan vergi borçları için ilk taksit dönemi 1 Ekim'de sona eriyor...

Emlak vergisi en fazla kaç taksitle ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için veriliyor. Vergi taksitli bir şekilde ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi en fazla kaç taksitle ödenir?

Emlak vergisini taksitlendiren bankalar!

Emlak vergisi, 2 eşit taksitte ödenebiliyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart - Mayıs ayları arasında yapılıyor. Kimi bankalar aracılığı ile emlak vergisi daha fazla taksit ile ödenebiliyor. Peki, emlak vergisini taksitlendiren bankalar hangileri?

Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 2 gün!

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisi borcunu ödemeyen mükellefler, 6552 sayılı Torba Yasa ile borçlarını yapılandırabiliyor. Emlak vergisi yapılandırma başvuruları için son 2 gün bulunuyor..

Emlak vergisi affı başvuruları için son 1 hafta!

6552 sayılı Torba Yasa ile 31 Aralık 2014 tarihine kadar ilgili merciye başvuruda bulunmak şartı ile borç ve faizler taksitlendirilebiliyor. Buna göre borcu olanlar için emlak vergisi affı başvuruları için son 1 hafta bulunuyor..

Emlak vergisi affı için son 5 gün!

11 Eylül 2014 tarihinde 29116 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasa ile emlak vergisi borçları yapılandırılabiliyor. Emlak vergisi affı için son 5 gün bulunuyor...

Torba yasa ile emlak vergisi borcu taksitlendirme!

6552 sayılı torba yasası ile emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi borçları yapılandırılabiliyor. Borç 36 ayda 18 taksit ile ödenebiliyor. İşte Torba yasa ile emlak vergisi borcu taksitlendirme işlemleri..

Emlak vergisi ilk taksit ne zaman 2014?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm arsa, arazi ve binalar için ödeniyor. Peki, iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi ilk taksiti ne zaman?

Emlak vergisi borcu taksitlendirme!

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi borcu taksitli olarak ödenebiliyor. İşte emlak vergisi borcu taksitlendirme hususu ile ilgili bilgiler bu haberde...

Emlak vergisi kaç taksit?

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi kaç taksit ile ödeniyor? Emlak vergisi ve emlak vergisi taksitle ödeme ile ilgili merak ettiklerinizi haberimizin içeriğinden bulabilirsiniz...

Emlak vergisi borcu taksitlendirme!

Emlak vergisi affından yararlanmak  isteyenlerin, kanunun çıktığı tarih sonrasında yıl sonuna kadar başvuru yapabiliyor. İki ayda bir ödenebilecek taksitler 18 taksit halinde tamamlanabilecek. İşte emlak vergisi borcu taksitlendirme detayları...

Emlak vergisi taksitlendirme başvuruları 2014!

Emlak vergi borcunu ödemeyen kimseler, 6552 sayılı torba yasa ile vergiyi taksitlendirilebiliyor. Vergi yapılandırma başvuruları 31 Aralık'a kadar uzatıldı. İşte emlak vergisi taksitlendirme başvuruları 2014...

Emlak vergisi borçları taksitlendirme!

6552 sayılı Torba Yasa ile emlak vergisi de dahil bazı vergi ve alacaklara yapılandırma hakkı getirildi. Peki yasa ile vergi nasıl yapılandırılır? İşte emlak vergisi borçları taksitlendirme işlemleri...

Torba yasa ile emlak vergisi borcu taksitlendirme!

6552 sayılı torba yasası ile emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi borçları yapılandırılabiliyor. Borç 36 ayda 18 taksit ile ödenebiliyor. İşte Torba yasa ile emlak vergisi borcu taksitlendirme işlemleri..

Emlak vergilerinde taksitlendirme!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından yıllık olarak ödenen vergiler arasında yer alıyor. Emlak vergisi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Peki, emlak vergilerinde taksitlendirme mümkün mü?

Emlak vergisi borcu taksitlendirme!

Gayrimenkul sahiplerinin her sene ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi borcu taksitli olarak ödenebiliyor. İşte emlak vergisi borcu taksitlendirme hususu ile ilgili bilgiler bu haberde...

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi!

200 bin metrekareden daha büyük olmamak kaydıyla tek meskeni olan emekli, dul ve yetimler emlak vergisi muafiyetliğinden yararlanmaktadır. Emlak vergisi muaflarının bildiri dilekçesi haberimizde yer alıyor..

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi taksitlendirme Haberi

Emlak vergisi taksitlendirme

Emlak ve çevre temizlik vergisi dahil bazı vergi borçlarının yapılandırma başvuru süreci 31 Temmuz'dan 27 Ağustos'a ertelenmiş ve bu tarihte son bulmuştu.

Vergi Barışı düzenlemesi olan Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'un getirdiği imkanlardan yararlanmak isteyenler, 27 Ağustos Pazartesi günü sonuna kadar www.gib.gov.tr, e-devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden ve mesai bitimine kadar vergi daireleri üzerinden başvuruda bulundu. Yapılandırılan vergi borçlarının ilk taksit ödeme döneminde ise sona yaklaşıldı.

18 taksitte 36 ay sürede ödeme fırsatı sunulan vergi barışında ilk taksit dönemi 1 Ekim'de sona eriyor.

Hesaplanan tutarın tamamının ilk taksit süresi olan 1 Ekim'e kadar ödenmesi halinde katsayı uygulanıyor. Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 90 oranında indirim uygulanuyor. İdari para cezalarının da aslından yüzde 25 indirim yapılıyor.

Vergi barışından yararlanan borçlular, 6,...