19 / 04 / 2024

Emlak Vergisinde arsa ve arazi değerleri

Emlak Vergisinde arsa ve arazi değerleri

Emlak Vergisi'nde 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin yüzde 50 fazlası esas alınacak.

Milli Emlak'tan arsa sahibi olmak isteyenlere büyük fırsat!

Milli Emlak uygun fiyatlı arsa satışları ile vatandaşları tapu sahibi yapıyor. Yükselen fiyatlar karşısında her geçen gün değer kaybeden birikiminizi bu şekilde değerlendirmek mümkün. Bu göre, 7412 TL'lik ihale fiyatı ile satışa çıkarılan arsalar için başvuruların o tarihte yapılacağı kaydedildi.

Konut, iş yeri, arsa tapusu olanlar aman ödemeyi unutmayın! Emlak vergisinde geri sayım başladı! 

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs döneminde ödenmişti. İkinci taksit ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zamana kadar sürecek? 

Emlak vergisinde ‘büyükşehir’ detayına dikkat!

Emlak vergisinde 2023 yılı ikinci taksit dönemi 1 Kasım'da başladı. Ödemeler 30 Kasım mesai bitimine kadar sürecek. Ancak emlak vergisinde dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor, işte konu ile ilgili detaylar...

Konut sigortası yaptırana emlak vergisinde indirim! Tek tek açıklandı!

TSB tarafından, Kahramanmaraş Depremi Raporu yayımlandı. Beklenen Marmara depremine ilişkin atılması gereken adımlara da yer verilen raporda, “Konut sigortası yaptıranlara emlak vergisinde indirim ve sigortalı işletme sayısını artırmak için zorunlu sigorta uygulamaları hayata geçirilebilir" ifadeler

Milli Emlak'tan 2 bin TL'ye arazi fırsatı! Düşük fiyatlarla arsa sahibi olun! İşte başvuru şartları!

Milli Emlak'tan arsa sahibi olmak isteyenlere müjde. 2, 4, 8,9 ve 10 bin liraya arsa sahibi olabilirsiniz. İşte detaylar!

Milli Emlak'tan arsa sahibi olmayan kalmasın! 14 bin TL'niz varsa bu fırsat kaçmaz!

Milli Emlak’tan arsa sahibi olmak isteyenlere kaçırılmayacak fırsat! 14 bin TL’niz varsa haberimizi okumaya devam etmelisiniz...

Milli Emlak'tan arsa sahibi olma fırsatı! 55 bin TL'ye Trabzon Akçaabat'ta arsa alabilirsiniz!

Milli Emlak arsa sahibi olmak isteyenler için Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki iki arsanın fiyatlarını açıkladı. Birinci arsa için fiyat 55 bin 310 TL, ikinci arsa için ise 106 bin 920 TL olarak belirlendi. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor. Taksitli ödeme taleplerinde ise en az dör

Milli Emlak'tan arsa fırsatı! İmarlı ve KDV'den muaf arsayı 36 bin TL'ye satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğünün yayımladığı Kasım ayı ihale ilanları arasında konut imarlı arsa da bulunuyor. Söz konusu arsanın satış bedeli 36 bin TL şeklinde belirtildi.

Milli Emlak'tan arsa fırsatı! O ilde 19 bin liraya imarlı arsa satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Uşak ili, Banaz ilçesi İslam Mahallesi'nde yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Yatırımcıların merakla beklediği arsa satış ihalesi 28 Temmuz 2022 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

Milli Emlak'tan arsa fırsatı! Tekirdağ Hayrabolu'da 35 bin 100 liraya imarlı arsa satıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Tekirdağ ili Hayrabolu ilçesi, Büyükkarakarlı Köyü'nde yer alan imarlı arsa için satış için ihalesi düzenliyor. Yatırımcıların merakla beklediği ihale 22 Temmuz 2022 tarihinde saat 10:30'da gerçekleştirilecek.

Milli Emlak'tan arsa fırsatı! 83 bin 200 liraya konut alanı imarlı arsa satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Adıyaman ili Merkez ilçesi, Yeşilyurt  Mahallesi'ndeki imarlı arsa için satış için ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 30 Haziran tarihinde saat 15:15'te yapılacak.

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisinde ilk taksit dönemi başladı! 

Milyonlarca gayrimenkul sahibinin mükellefi olduğu emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri bugün itibarıyla başladı...

2022 emlak vergisinde artış oranları ne oldu?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisinde artış oranları belli oldu. İşte yeni yılda ödenecek vergi oranları...

Emlak Vergisinde arsa ve arazi değerleri Haberi

Emlak Vergisinde arsa ve arazi değerleri

TBMM Genel Kurulunda torba tasarının  15 maddesi daha kabul edildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kabul edilen maddelere göre, Değerli Kağıtlar Kanunu'nda değişiklik yapılmak suretiyle, değerli kağıtlar Maliye Bakanlığının muvafakati ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca hazırlanıp basılabilecek veya elektronik belge olarak düzenlenebilecek.

- Emlak Vergisinde değişiklik

Tasarıyla, Emlak Vergisi Kanunu'na geçici madde eklenerek, takdir komisyonlarınca 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin, 2017'de uygulanan birim değerlerin belirli bir yüzdesini geçmemesi sağlanacak.

Buna göre, takdir komisyonlarınca 2017 yılında 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde, arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin 2017 için uygulanan birim değerlerinin yüzde 50'sinden fazlasını aşması durumunda, 2018 yılına ilişkin bina ve arazi vergi değerlerinin hesabında, 2017 için uygulanan asgari ölçüde...