29 / 03 / 2024

Emlak vergisindeki artış

Emlak vergisindeki artış

Yeni vergiler bazı evlerin vergisini yüzde 400' den fazla artırdı. Örneğin İstanbul Sancaktepe Paşaköy'de emlak vergileri yüzde 417, Beşiktaş Arnavutköy' de yüzde 396 artış kaydetti.

Enflasyon emlak piyasasını nasıl etkiledi? Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? 

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? İşte emlak piyasasındaki son durum...

Emlak vergisi ödemelerinde yeni sistem! Tüm işlemler güvenli ve hızlı yapılacak!

Keşan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Eylem Akdemir, akıllı vezne uygulaması ile emlak vergilerinin artık daha kolay ve hızlı ödeneceğini belirtti.

Emlak vergisinde yüzde 61.5'lik rekor artış!

Resmi Gazete’de yayımlanan bilgilere göre, Özel İletişim Vergisi yüzde 123 oranında artarken, MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ve emlak vergisi de yüzde 61.5 oranında artış gösterdi.

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapanlara 710 milyon lira ceza! Aralarında emlak ve gayrimenkul firmaları da var!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalara 710 milyon lira para cezası verildiğini bildirdi. Ceza kesilen firmalar arasında emlak ve gayrimenkul firmaları da var.

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

İnternet üzerinden emlak ilanı vermek artık yetki belgesi ile mi sınırlanıyor?

Kaçak emlakçılığı önlemeye yönelik olarak yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Artık internet üzerinden satılık daire ilanı yayınlamak isteyen emlakçılar için yetki belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu düzenlemeye uymayan emlakçılar ise cezalandırılacaklar. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO, Nişantaşı Koru projesindeki gelirini 9 ayda 2 kez artırdı! 

Emlak Konut GYO, Nişantaşı Koru projesindeki gelirini 9 ayda 2 kez artırdı. Peki Emlak Konut GYO'nun Nişantaşı Koru projesindeki geliri ne kadar oldu? İşte merak edilen ayrıntılar...

Fransa, yapay zeka ile kaçak 20 bin havuz saptayıp emlak vergisi gelirini 10 milyon Euro artırdı...

Fransız yasalarına göre havuzlar, evin değerini artırdığı için emlak vergisinin de yükselmesini sağlıyor ve yetkililere bildirimi zorunlu. Fransız hükümeti, yüzme havuzlarını beyan etmeyen ev sahiplerini bulmak için ilginç bir yol buldu: Yapay zeka teknolojisini kullanmak. İşte haberin ayrıntıları..

2023 emlak vergisinde rekor artış beklentisi! Milyonlarca gayrimenkul sahibine şok!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde emlak vergisi cezalarındaki artışı kaleme aldı. İşte Alaattin Aktaş'ın o yazısı...

2022 emlak vergisinde artış oranları ne oldu?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisinde artış oranları belli oldu. İşte yeni yılda ödenecek vergi oranları...

Emlak Konut GYO, gayrimenkul yatırımı artış lideri oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin düzenlediği ‘6. TSPB Altın Boğa Ödül’leri kapsamında Emlak Konut GYO, gayrimenkul yatırımı artış lideri ve piyasa değeri lideri oldu. 

Emlak davalarında rekor artış bekleniyor!

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan kiralık ev sorununun emlak davalarını artırması bekleniyor...

TÜROB'dan emlak vergisi önerisi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin emlak vergisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Emlak vergisi artışları yeniden değerleme oranıyla sınırlı kalmalı" dedi.

Emlak vergisindeki artış Haberi

Emlak vergisindeki artış

Emlak vergilerini belirmek için 4 yılda bir her ilçede kurulan takdir komisyonları bu yıl yeni metrekare birim fiyatlarını öyle yüksek belirledi ki mayıs ayında verginin ilk taksidini ödemeye giden vatandaşlar ödeyeceği yeni vergileri görünce mahkemelerin yolunu tuttu. Yeni vergiler bazı evlerin vergisini yüzde 400'den fazla artırdı. Örneğin İstanbul Sancaktepe Paşaköy'de emlak vergileri yüzde 417, Beşiktaş Arnavutköy'de yüzde 396 artış kaydetti. İstanbul Kadıköy, Fatih ve Şişli 'de sokak ve caddeler arasında farklılık olmakla beraber genel artışlar yüzde 57 ile 75 arasında değişti. 


SOKAĞINA LÜKS KONUT GELEN YANDI


Belediyelerin gelirlerini artırmak istemesi nedeniyle bulduğu çeşitli bahanelerle artırılan arsa metrekare birim fiyatlarında en fazla başvurulan yöntem sokak veya caddeye lüks konut projesi yapılması. Takdir komisyonları yeni projelerin yapılmasının o sokak veya caddenin değerini artırdığından...