27 / 04 / 2024

emlak yükselişleri

emlak yükselişleri

TURYAP Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner, Türkiye emlak pazarında yaşanan yükselişten sonra şiddetli bir düşüş beklenmediğini belirterek, 'Taşların oturmasından sonra, 2005'tekinden daha çok yüksek hacimli, hızlı ve hareketli bir gayrimenkul piyasası parla

Birleşik Krallık'ta kiralarda son 10 yılın en sert yükselişi!

Emlak şirketi Hamptons tarafından yapılan son dakika açıklamasında Birleşik Krallık'ta kiralık konutlarda yeni kira sözleşmelerinin 2023 yılının Ağustos ayında yüzde 12 yükselişle 2014 yılından bu yana en hızlı artışı kaydettiği bildirildi.

Borsa için ünlü ekonomistten bomba uyarı: Sıradışı yükseliş...

Ünlü ekonomist Timothy Ash, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ‘yatırım tavsiyesi’ verdiği Borsa İstanbul’daki yükselişleri 'sıradışı' olarak değerlendirdi. Ash, "Müzik durduğunda ne olacak endişeleniyorum" ifadelerini kullandı.

Kan kaybeden altın için dengeler yeniden kuruldu! Uzmanlar yükselişleri peş peşe açıkladı

Küresel ekonomilerde durgunluk endişeleri artmaya devam ederken yatırımcılar tarafından en güvenli liman olan altın kan kaybetmeye devam ediyor. Uzmanlar ise altın için yükselişleri peş peşe açıkladı. 

İstanbul'da yüzde 161 arttı! Fiyatlar yükselişleri durmuyor!

Emlakjet tarafından açıklanan veriler kapsamında Şubat 2022'de Türkiye genelinde satılık ev fiyatları aylık ortalama yüzde 8 yükseliş sergilerken yüzde 119 artış kaydedildi. 

Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik o analizi...

Kiraların yükseliş sorunu nasıl çözülür?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Kiraların yükseliş sorunu nasıl çözülür?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Bitcoin yeniden yükselişe geçti!

Twitter üzerinden Kripto para madencilerine yönelik yeni paylaşım yapan Tesla'nın CEO'su Elon Musk Bitcoin'in yeniden yükselişe geçmesine neden oldu.

Altın fiyatlarındaki yükseliş ne kadar sürecek?

Tarihi rekora ulaşmasının ardından 400 liranın altına düşen gram altın yeniden artışa geçti. Peki önümüzdeki dört-beş ay için gram ve ons altında yükseliş sürecek mi? Özellikle gram altın yeniden 500 liranın üzerini görür mü? İşte tüm merak edilenler...

Dolar kuru yükselişe geçti!

Dolar kuru, yeni işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 8,34 düzeyinde işlem görüyor.

Dolar/TL yükselişe geçti! İşte son durum!

Dolar/TL, yeni güne yükselişle başlayarak 8,10 seviyelerine ulaştı ve bu seviyelerde işlem görüyor.

Dolar/TL yeni haftaya yükselişle başladı!

Dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından 8,20 seviyesinde işlem görüyor.

Son dakika! Altın yükselişe geçti!

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 458,4 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 752 lira, Cumhuriyet altını ise 3.073 liradan satılıyor.

Van'da konut ve kira fiyatları yükselişte! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle konut fiyatları yükselişe geçti. Konut fiyatları ve kira ücretlerinde en çok artışın olduğu illerden biri de Van oldu.

emlak yükselişleri Haberi

emlak yükselişleri

Soner, siyasi ve ekonomik istikrarın pozitif etkilerinin tüm sektörlere olduğu gibi gayrimenkul sektörüne de yansıyacağını söyledi.

Soner, 'Kavurucu sıcakların ve Ramazan ayı rehavetinin sonrasında konut alım satımında gözle görülür bir hareketlilik başlar. 2007'nin sonlarına doğru açılacak olan piyasa, 2008'de nicedir beklediğimiz ivmeyi yakalar' diye konuştu.

Siyasi ve ekonomik devamlılığın sektörü olumlu etkileyeceğini, gerek yabancı yatırımcı, gerekse yerli yatırımcı açısından risk faktörünün azaldığını, ortamın yatırım yapmak için son derece uygun olduğunu belirten Soner, faizlerin yüzde 1 ve altına düşmesi yönündeki beklentinin, önümüzdeki yılın ilk çeyreğine kadar etkisini sürdürmesi durumunda ise satışlardaki durgunluğun devam edeceğine kaydetti.

-'İKİNCİ EL KONUTLARDA HAREKETLİLİK BEKLENİYOR'-

Başak Soner, İstanbul'da önümüzdeki süreçte teslimatları gerçekleşecek projelerin mevcut olduğunu, yeni konutlara geçiş ile birlikte ikinci el...