19 / 04 / 2024

emlakçı sıfatı

emlakçı sıfatı

Emlakçı kime denir?: Emlakçı, bir ücret karşılığında, gayrimenkule ilişkin sözleşmelerin yapılması konusunda taraflar arasında aracılık etmeyi meslek edinmiş kişiye deniyor. Emlakçının diğer adı da gayrimenkul tellalıdır...

Milli Emlak'tan 15 bin TL'ye arazi fırsatı! Açıklanan bu tarihi aman kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü pek çok yatırımcı tarafından merakla beklenen Haziran 2023 ihalelerini resmi web sitesi üzerinden de peş peşe yayımladı. Milli Emlak söz konusu ihaleler kapsamında şimdi de 15 bin TL'ye arazi satacak.

Milli Emlak'tan 4 bin TL'ye arazi fırsatı! Resmen açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak pek çok yatırımcı tarafından merakla beklenen Mayıs 2023 ihalelerini resmi internet sitesi üzerinden peş peşe yayımladı. Milli Emlak söz konusu ihaleler kapsamında şimdi de 4 bin TL'ye arazi satacak.

Jetle künefe söylüyordu ünlü iş insanı iflasını istedi

Ekim Alptekin’in EA Mühendislik Müteahhitlik İnş. San. Ve Tic. A.Ş.’nin iflasına İstanbul Anadolu Ticaret Mahkemesi karar verdi. Bilirkişi gelen veriler ışığında, Mehmet Karasu’nun ticari işletmeyi kısmen de olsa kendi adına işlettiğini sadece tacir sıfatına haiz olduğunu göstermediğini ifade etti.

Mirastan feragat sözleşmesi 2022 örneği!

Miras bırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Feragat eden, mirasçılık sıfatını kaybeder. Peki, Mirastan feragat sözleşmesi nasıl olur? İşte Mirastan feragat sözleşmesi 2022 örneği...

Bodrum'da 80 milyonluk vurgun yapan meşhur emlakçı süperstar Alev'in ifadesi ortaya çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde konut kiralama ve inşaat işi yapan bir firmanın kar payı vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişiden firma sahibi tutuklanırken, 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Taş Dekorasyon İnşaat Emlak Isıtma Ve Soğutma Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taş Dekorasyon İnşaat Emlak Isıtma Ve Soğutma Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ergüdar Taşdemirci tarafından kuruldu.

İzak Hason Bodrum'da şube açtı!

Bağdat Caddesi'nin tartışmasız en bilinen emlakçısı İzak Hason Bodrum'da şube açtı...

Esenyurt'ta siyahi vatandaşlara ev kiralanmıyor iddiası! 

Kamerunlu Nagehan- Calvin Essembion isimli bir çift Esenyurt'ta bir sitede daire kiralamak istedi. Görüştükleri emlakçı söz konusu sitede siyahi vatandaşlara ev kiralanmadığını dile getirdi. 

Aynı dairede oturanlar kat maliki sıfatıyla oy kullanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Aynı dairede annesiyle oturan bir evlat (tapu annenin üzerine ise) toplantıda kat maliki sıfatıyla oy kullanabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Gayrimenkul satışında hissedar vasisi satışa katılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Değeri 400 bin TL olan bir tarla, dededen torunlara kaldı. Torunlardan biri de benim oğlum ama veli sıfatını taşıyorum. Torunlar, bu tarlayı satmak istiyor. Satışa ben mi katılacağım yoksa mahkemeden izin mi almak gerekiyor?' sorusunu yanıtladı.

Koronavirüsle Bodrum'da konut satışları patladı!

40 yıldır popülerdi, salgınla birlikte daha da gözde oldu. Bodrum'un en büyük 10 emlakçısından en çok ilgi gören, bölge, mahalle ve siteleri öğrendik. İşte, Bodrum'un prim yapan ve önümüzdeki yıllarda daha da öne çıkacak bölgelerinin emlak haritası...

TVF Finansal Yatırımlar ve Vakıfbank hisse devir sözleşmesi imzaladı!

Vakıf GYO'nun hissedarı Güneş Sigorta AŞ sermayesinin yüzde 51,1'ini temsil eden hisselerin TVF Finansal Yatırımlar'a devri amacıyla, alıcı sıfatıyla TVF Finansal Yatırımlar ile satıcı sıfatıyla Vakıfbank arasında hisse devir sözleşmesi imzalandı.

Kira sözleşmeleri hazırlanırken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmeleri basit hukuki işlemlerden sayılmakta ve vatandaşlar tarafından gerek kiracı gerekse de kiralayan sıfatı ile rastgele düzenlenmektedir. Ancak, sözleşmede bulunan veya bulunmayan herhangi bir madde hak mağduriyetine sebep olabilir... 

emlakçı sıfatı Haberi

emlakçı sıfatı


Emlakçı kime denir?


Emlakçı kime denir?: Emlakçı, bir ücret karşılığında, gayrimenkule ilişkin sözleşmelerin yapılması konusunda 

taraflar arasında aracılık etmeyi meslek edinmiş kişiye deniyor.


Borçlar Kanunu'nun ilgili maddelerinde gayrimenkul tellallığı adı altında emlakçı sıfatı düzenleniyor. Borçlar Kanunu'na göre gayrimenkul tellallığı, tellalın bir ücret karşılığında diğer tarafa bir sözleşmenin kurulması fırsatını göstermeyi ya da ona bir sözleşme görüşmesi için aracılık etmeyi borçlandığı bir sözleşme olarak açıklanıyor. Buna göre, taraflar arasında gayrimenkule ilişkin sözleşmelerin (kira, satım gibi) yapılması hususunda, ücret karşılığında aracılık etmeyi meslek edinen kimseye "Gayrimenkul Tellalı" deniyor. 


Emlakçı kime denir? sorusunun cevabından sonra emlakçının gayrimenkul aracılığını nasıl yaptığını şöyle açıklayabiliriz. Gayrimenkul tellallığı ilişkisinin tarafları emlakçı ile iş sahibi yani müşteri oluyor. Emlakçı, müşteri için aracılık faaliyetini, bir ücret yani komisyon karşılığında üstleniyor.



Emlakçı kapora...