24 / 04 / 2024

emlakçı simsar mı

emlakçı simsar mı

Simsar, taraflar arasında bir sözleşme kurulması imkânını hazırlıyor. Taşınmazlar konusundaki simsarlık sözleşmesi, yazılı şekilde yapılmadıkça geçerli olmuyor. Peki, emlakçı simsar mıdır? Simsarlık sözleşmesi nasıl yapılır?

Milli Emlak'tan Nisan 2024 müjdesi! İki şehirde KDV'den muaf arsa satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar ve Rize'de yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 3 Nisan ve 4 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

KDV'den muaf arsa ve arazi arayanlara Milli Emlak'tan büyük müjde! Fiyatlar 39 bin 500 TL'den başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Sakarya, Ankara ve Antalya'da yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan o ihale ilanları..

Milli Emlak'tan son dakika Ekim 2023 müjdesi! 9 bin TL'ye arazi satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün yeni bir arsa almak isteyenler tarafından merakla beklenen Ekim 2023 ihaleleri arasında 5 bin TL'ye satışa çıkarılan arazi de bulunuyor. İşte detaylar...

Milli Emlak o ildeki 28 arsayı 29 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 8 taksitle satıyor! Arsa arayanlara müjde! 

Gümüşhane Milli Emlak, Gümüşhane ili, Kelkit ilçesinde yer alan 28 adet arsayı 29 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 8 taksitle satıyor. Peki Gümüşhane'deki arsaların büyüklükleri kaç metrekare? 

Saraçoğlu Emlak Tarım Otomotiv İnşaat Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saraçoğlu Emlak Tarım Otomotiv İnşaat Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Muhyeddin Sadık Saraçoğlu tarafından kuruldu.

Milli Emlak ucuza lojman satışı gerçekleştiriyor! 1825 metrekare müstakil evi 480 bin TL ile satıyor!

Son zamanlarda Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan arsa ve konutlar, yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Son yayınlanan ilana göre ucuza lojman satışı gerçekleşecek. Bu kapsamda, 480 bin TL değerindeki müstakil evin satış şartları da merak konusu oldu.

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Anton Pankın tarafından kuruldu.

Milli Emlak o ilde 55 bin 500 TL'ye konut imarlı arsa satıyor! Arsa almak isteyenlere müjde!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü yatırımcılar tarafından merakla beklenen Eylül 2022 ihale ilanlarını hız kesmeden yayımlamaya devam ediyor. Son Yayımlanan ilanlara göre, Milli Emlak Konya'da da konut imarlı arsa satıyor.

Arsa yatırımı yapmak isteyenlere müjde! Milli Emlak o ilde arsa satıyor!

Yatırımcılar tarafından merak edilen Eylül ayı ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden yayımlamaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar'da yer alan arsayı da satışa çıkardı.

Çiğdem 34 İnşaat Emlak Tarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çiğdem 34 İnşaat Emlak Tarım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de Çiğdem Sazcı tarafından kuruldu.

Arsa yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Milli Emlak o ilde 28 bin 600 liraya arsa satıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Kırıkkale ili Yahşihan ilçesi, Irmak Köyü'nde yer alan  imarlı arsayı satışa çıkardı. Yatırımcıların merakla beklediği arsa satış ihalesi 20 Temmuz 2022 tarihinde saat 11:10'da  yapılacak.

Hazine arazisine ev yapmak isteyenlere son dakika müjdesi! Milli Emlak 162 bin liraya konut alanı imarlı arsa satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Karaman ili Merkez ilçesi, Kisecik Köyü'nde yer alan konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Yatırımcıların merakla beklediği Milli Emlak ihalesi 27 Temmuz 2022 tarihinde saat 10:15'te yapılacak.

Arsa almak isteyenlere müjde! Milli Emlak Eskişehir'de konut alanı imarlı arsa satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Eskişehir ili Çifteler ilçesi, Erbab Mahallesi'nde yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen ihale 5 Temmuz 2022 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

emlakçı simsar mı Haberi

emlakçı simsar mı

Emlakçı simsar mıdır?

Simsar, taraflar arasında bir sözleşme kurulması imkânını hazırlıyor. Simsarlık sözleşmesi ise ; taraflar arasında bir sözleşme kurulması imkânının hazırlanmasını veya kurulmasına aracılık etmeyi üstlendiği ve bu sözleşmenin kurulması hâlinde ücrete hak kazandığı sözleşme oluyor.


Buna göre emlakçılar da yasal olarak simsar olarak nitelendiriliyor. Kanun gereğince; Simsar, ancak yaptığı faaliyet sonucunda sözleşme kurulursa ücrete hak kazanıyor.


Taşınmazlar konusundaki simsarlık sözleşmesi, yazılı şekilde yapılmadıkça geçerli olmuyor.


Simsarlık sözleşmesinde simsarın yapacağı giderlerin kendisine ödeneceği kararlaştırılmışsa, simsarın faaliyeti sözleşmenin kurulmasıyla sonuçlanmamış olsa bile giderleri ödenir.


II. Ücretin belirlenmesi

MADDE 522- Ücret, belirlenmemişse tarifeye, tarife yoksa teamüle göre ödenir.


III. Simsarın haklarını kaybetmesi

MADDE 523- Simsar, üstlendiği borcuna aykırı davranarak diğer tarafın menfaatine hareket eder veya dürüstlük kurallarına aykırı olarak diğer taraftan ücret sözü alırsa, ücrete ve yaptığı giderlere...