27 / 04 / 2024

 emlakçılık şartları neler

 emlakçılık şartları neler

Türkiye’de artık lise mezunu olmayan, 100 saat eğitim ve yetki belgesi almadan gayrimenkul danışmanlığı faaliyeti yapamayacak. 18 yaşını doldurmuş her genç ise gayrimenkul danışmanlığı ile ilgili mesleki yeterlilik eğitimlerine tabii olduğunda emlak sektöründe çalışabilecek.

Evi ve arsası olan emekliler dikkat! 2024 emlak vergisi muafiyet şartları tek tek belli oldu!

Mart ayında ilk taksitleri ödenecek olan emlak vergisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki emlak vergisinde muafiyet şartları neler? Emekliler emlak vergisi öder mi? İşte merak edilen soruların yanıtları... 

Evea Proje Geliştirme Emlakçılık Ve İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Evea Proje Geliştirme Emlakçılık Ve İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Aslı Gebeş ve Ecem Erdem ortaklığında kuruldu.

Yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanlar kepenk kapatıyor!

Konut sektöründeki hareketlilik emlakçıları da vurdu. Yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanlar tek tek kepenk kapatıyor.

Kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte 2023 emlak vergisi muafiyeti

Ev sahipleri, her sene mayıs ve kasım aylarında iki taksit olacak şekilde emlak vergisini ödemeleri gerekiyor. Bazı durumlarda ise emlak vergisinden muaf olunabiliyor. Peki kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte emlak vergisi muafiyeti...

Master Emlakçılık Gayrimenkul İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Master Emlakçılık Gayrimenkul İnşaat Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Soner Kanber tarafından kuruldu.

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Bbd Bir İnşaat Ve Emlakçılık Limited Şirketi kuruldu!

Bbd Bir İnşaat Ve Emlakçılık Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Recep Dayıoğlu tarafından kuruldu.

Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

Emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak edilirken, emlak vergisi muafiyeti şartlarının detayları da araştırılıyor. Peki, Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

Sayar Dekorasyon İnşaat Ve Emlakçılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sayar Dekorasyon İnşaat Ve Emlakçılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhlis Sayar tarafından kuruldu.

Sağlık Bakanlığı 31 bin 600 kişilik sözleşmeli personel alımı yapıyor! Başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı 31 600 kişilik sözleşmeli personel alımı yapıyor! Alımlara ilişkin başvuru şartları merak ediliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek alımlar hakkında merak edilenler haberimizde...

Badia Gayrimenkul Ve Emlakçılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Badia Gayrimenkul Ve Emlakçılık Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Reyadh Kasem M. Alfarhad tarafından kuruldu.

Bankacılık hisselerinde neler oluyor?

Borsa İstanbul’da yılın son günlerine yaklaşırken yaşanan hareketlilik dikkat çekiyor. Özellikle bankacılık tarafında bugün yaşanan düşüşlerin neden kaynaklandığı merak ediliyor...

Site Bitki Yetiştiriciliği Ve Emlakçılık Limited Şirketi kuruldu!

Site Bitki Yetiştiriciliği Ve Emlakçılık Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Kubilay Mücahit Değerli tarafından kuruldu.

 emlakçılık şartları neler Haberi

 emlakçılık şartları neler

Taşınmaz ticaretine dair geçen hafta yürürlüğe giren yönetmelikle emlak danışmanlık faaliyetleri sadece yetki belgesi sahibi olan işletmeler tarafından yapılabilecek. Lise mezunu olmayanlar ise emlak ofisi açamayacak. Yeni bir emlak ofisi açmak isteyenler ise taşınmaz ticareti konusunda en az 100 saatlik eğitim alması ve sınavlarda başarılı olması gerekecek.

Düzenlemenin özellikle kayıt dışılığın emlak sektöründe engellenmesi için önemli bir adım olduğunu aktaran RE/MAX İnsan Kaynakları Direktörü Funda Karakaş, “Nitelikli ve profesyonel gayrimenkul danışmanlığının kapıları nihayet açılıyor. Özellikle lise mezunu gençler için ciddi bir istihdam fırsatı doğdu.” dedi.  

İstihdama katkı sunacak

Emlak sektöründe nitelikli personel çalıştırma zorunluluğu, gençlere iş kapısı umudu olabilecek. Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Funda Karakaş, “Emlak sektörü insanlığın var oluşu kadar eskidir. Barınma ihtiyacı her dönem var olmuştur. Ticaret...