24 / 04 / 2024

Emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır

Emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır

Gayrimenkul alım-satım ve kiralama işlemlerinde eğer emlakçı ile iş birliği yapılıyor ise emlakçının verdiği hizmete karşılık kapora verilmesi gerekiyor. Peki, emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?

Emlakçıya verilen kapora geri alınır mı?

Bir emlakçıdan gayrimenkul almak istediğinizi ve bunun için emlakçıya kapora bıraktığınızı farz edelim. Satış işleminden vazgeçmeniz halinde emlakçıya verilen kapora geri alınır mı? Merak ediyorsanız, yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

İstanbul Boğazı'nda yalı satan emlakçıya 36 milyon TL komisyon: 1 yalı satışı emlakçıyı zengin ediyor!

Emlakçılar, İstanbul Boğazı’nda yalı satışını yaptıklarında Adalar’dan 1 yalı dairesi, 11 milyon lira değerinde bir yat ve lüks bir otomobil alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Bakanlık, fiyatları yüzde 70 şişiren emlakçıya acımadı! Fahiş ilana ibretlik ceza!

Ticaret Bakanlığı, spekülatörlere yüklü miktarda cezalar kesmeye başladı. Bu kapsamda, Ankara Mamak'ta fiyatının üstünde ilan yayımlayan emlakçıya 349 bin lira ceza kesti. 

Emlakçı komisyonunu kim ödemelidir?

Emlakçı komisyonu, belirli bir taraf aracılığıyla ödenir. Kiralama ve satın alma işlemlerinde emlakçıya komisyon ödenmelidir. Emlakçı komisyonunu kim öder sorusu özellikle de kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki emlakçı konutunu kim ödemelidir? İşte konu hakkında ayrıntılar...

Ev birden fazla emlakçıya verilir mi?

Ev alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıların ne kadar büyük bir rolünün olduğunu biliyoruz. Bazı gayrimenkul sahipleri, evin birden fazla emlakçıya verilmesinin mümkün olup olmadığını merak ediyor. Peki ev birden fazla emlakçıya verilir mi, verilmesi durumunda hangi sonuçlar meydana gelir?

Emlakçıya ne kadar kapora verilir? Kapora nedir?

Adı sıklıkla duyulan kapora, birçok alım satım işlemlerinde başvurulan yöntemlerden biri. Hizmet, taşınır veya taşınmaz ürün satışlarında sıklıkla duyulan kapora nedir? Emlak alanında kapora nedir ve ne kadar verilir? İşte kapora hakkında bilinmesi gerekenler...

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Kiracılar haksız sayıldı

Yargıtay, ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren emsal bir karar verdi. Yüksek Mahkeme; mahkemenin 'boşalt' kararına rağmen evi tahliye etmeyen kiracıya verilen beraat kararını bozduğu ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

Ev kiralarken ne Kadar kapora verilir? Kapora geri verilir mi?

Ev kiralama sürecinde verilen kapora, kiracıların aklını karıştırabilmektedir. Ev kiralarken ne kadar kapora verilir? Kapora geri alınabilir mi? Nelere dikkat etmek gerekir? İşte bütün ayrıntılar...

Kontratı biten kiracı çıkarılır mı? Kiracı emlakçıya ev göstermek zorunda mı?

Kira kontratları mülk sahibi ile kiralayan kişiler arasında yapılmaktadır. Peki bu kontrata dair kim ne kadar bilgiye sahip? İşte detaylar!

Deprem sonrası göz açtırılmıyor! 14 emlakçıya ceza

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde ekipler, kent genelinde kira artışlarının yaşandığına dair ihbarlar üzerine  emlak ofislerinde denetleme ve incelemelerde bulundu.

TMO'ya verilen taahhüt bitti! Un çuvallarına büyük zam geliyor

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin ekmek fiyatını frenleyen un çuvalı uygulaması sona erdi. Unun çuvalı 400 TL'ye çıkacak. Zamların ekmek fiyatlarına da otomatik olarak yansıması bekleniyor. Ekmek İstanbul'daki fırınlarda 4 liraya satılıyor.

Türkiye'de bir ilk yaşandı! Yabancıya evini kiraya vermeyen emlakçıya ne kadar para cezası kesildi

İstanbul’da ırkçılık yapan bir emlak ofisi idari para cezasına çarptırıldı.

Irkçılık yapan emlakçılar yandı! Resmen ceza geldi! 

Son günlerde kiralık konutlara ilişkin haberler gündemden düşmüyor. Son olarak Esenyurt'ta bir sitede siyahi bir kişiye konut kiralamak istemeyen bir emlakçıya 5 bin lira ayrımcılık cezası uygulandı.

Emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıya belli oranlarda komisyon ödemedi yapılıyor. Peki, yapılan işlemden vazgeçilmesi halinde emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır Haberi

Emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır

Emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?

Gayrimenkul alım-satım ya da kiralama işlemlerinde aracılık yapan emlakçılar, kapora ile çalışıyorlar. Taşınmaz mal alım satım veya kiralama gibi işlemlerini emlakçı aracılığı ile yapan kimselerin belli oranlarda emlakçıya kapora ödemesi gerekiyor. 


Ancak emlakçı, yer gösterme hizmeti karşılığında, herhangi bir ücret talep edemiyor. Emlak Komisyoncusu, kapora alma konusunda kendisine açıkça verilmiş vekaletname olmaksızın kapora alamıyor. Peki, emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?


İlk olarak sorunun alıcıdan mı yoksa satıcıdan mı kaynaklandığına göz atıyoruz. Satıcı gayrimenkulü satmaktan vazgeçtiği takdirde kaporanızı elbette sorunsuz bir şekilde alabiliyorsunuz ancak işlem zaman aşımına uğramış ve alıcı olarak alış veriş yapmaktan vazgeçtiyseniz kaporayı geri almak gibi bir durum söz konusu olmuyor.


Alıcı olarak alış veriş yapıyorsanız eğer emlakçıya...