26 / 04 / 2024

En fazla asansör ithalatı

En fazla asansör ithalatı

Türkiye, en yaygın dikey ulaşım aracı olan asansör ve skipli yük kaldırıcılar için yılın 7 ayında 24 ülkeden yaklaşık 69 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirdi. En fazla asansör ithalatı 29,2 milyon dolarla Çin'den...

Yılbaşından bu yana en fazla getiri sağlayan 19 yatırım fonu!

Seçimlere artık sayılı günlerin kaldığı şu dönemde yatırım enstrümanları ile ilgili gelişmeler de pek çok kişi tarafından merak edilirken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden yılbaşından bu yana en fazla getiri sağlayan 19 yatırım fonunu açıkladı...

TİM açıkladı! Kasım'da otomotiv endüstrisi en fazla ihracat gerçekleştiren sektör oldu

Otomotiv endüstrisi, geçen ay en fazla ihracat yapan sektör olarak gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan veriler ve haberin ayrıntıları...

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Son 10 ayda en fazla kazanç konut ve borsadan!

Yatırımcılar son 10 ayda en fazla kazancı borsa ve konuttan sağladı. Ocak ayında en fazla getiriyi sağlayan konut, haziran ayından itibaren zirveyi borsaya bıraktı.

Gayrimenkulün en fazla değer kazandığı şehir neresi? Uzman isim açıkladı!

MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş, gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Taş, “İzmir, dünyada 150 il arasında fiyatların en fazla arttığı ikinci kent oldu” dedi.

Borsa İstanbul’da en fazla kazandıran spor şirketi Galatasaray oldu!

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında geçen ayın en fazla kazandıran şirketi Galatasaray oldu. Galatasaray, yatırımcılarına ağustos ayında yüzde 30,14 oranında getiri sağlayarak en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı oldu!

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı olmayı başardı. Borsada hâlâ çok ucuz hisseler olduğunu ifade eden Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Müge Peker, yabancı yatırımcının da dönmesiyle endekste artışın devam edeceğini söyledi.

İnternetten alışverişte en fazla ayakkabı siparişi verildi!

15 binden fazla e-ticaret sitesinden alınan verilere göre; 2023’ün ilk yarısında en fazla ciroyu ayakkabı sektörü yaptı. Bu sektörü tekstil-giyim ve otomotiv yedek parça takip etti. 6 aylık periyotta 2 milyon 378 bin adet sipariş verildi.

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

TÜİK duyurdu! Haziranda fiyatı en fazla artan ve azalan ürünlere hemen göz atın!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri açıkladı. Peki haziran ayında en çok fiyatı artan ürün hangisi oldu? İşte detaylar...

Haziran ayında en fazla ihracatı otomotiv endüstrisi gerçekleştirdi!

Açıklanan rakamlara göre, otomotiv endüstrisi, geçen ay 3 milyar 9 milyon dolar ile en fazla ihracat yapan sektör oldu. Otomotiv endüstrisini, 2 milyar 365 milyon dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 1 milyar 659 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon izledi.

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

Nisan ayında en fazla ihracat otomotiv endüstrisinde gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, otomotiv endüstrisi, geçen ay en fazla ihracat yapılan sektör oldu.

En fazla asansör ithalatı Haberi

En fazla asansör ithalatı

Türkiye, en yaygın dikey ulaşım aracı olan asansör ve skipli yük kaldırıcılar için yılın 7 ayında 24 ülkeden yaklaşık 69 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirdi. En fazla asansör ithalatı 29,2 milyon dolarla Çin'den...


TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Birleşmiş Milletler (BM) veritabanındanyapılan derlemeye göre, en yaygın kullanılan insan ve yük kaldırma sistemlerinden olan asansörlerin dünya ticaretinde önemli payı bulunuyor. Artan inşaat yatırımlarına paralel olarak asansör ihtiyacı da arttığı belirtilen Türkiye, bu alanda dünyanın en çok ithalat yapan ülkeleri arasında yer alıyor. Geçen yıl 4,7 milyar doları bulan dünya asansör ithalatında 126,3 milyon dolarla 11'inci sırada yer alan Türkiye, bu yılın 7 aylık döneminde ise 24 ülkeden asansör satın aldı. 


İKİNCİYİ ÜÇE KATLADI 


Ülkenin asansör ithalatı, geçen yılın karşılaştırılabilir dönemine göre yüzde 15 oranında...