29 / 03 / 2024

En fazla konut satışı hangi ilde

En fazla konut satışı hangi ilde

TÜİK: Haziran'da konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,1 oranında artarak 110.657 oldu. 2014 yılı Haziran ayında 92.936 konut satılmıştı.

Kadınlar mı yoksa erkekler mi daha fazla konut sahibi oluyor? 2023'te en çok konut alan belli oldu!

Türkiye'de 2023 yılında toplamda 1 milyon 926 konut satıldı. Konut satışlarının detayları incelendiğinde en çok konut satın alan erkekler oldu. 690 bin 438 kişi konut satın aldı.

Son 10 ayda en fazla kazanç konut ve borsadan!

Yatırımcılar son 10 ayda en fazla kazancı borsa ve konuttan sağladı. Ocak ayında en fazla getiriyi sağlayan konut, haziran ayından itibaren zirveyi borsaya bıraktı.

Konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistikleri yayımladı. Peki, konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller hangileri oldu? İşte detaylar...

Veriler peş peşe duyuruldu! İşte Türkiye genelinde en fazla konutun satıldığı ilçe!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçtiğimiz sene Türkiye genelinde satış rakamı 20'yi geçen ilçe sayısı 598 oldu. Peki bu veriler ışığında bakıldığında 2022’de en fazla konut hangi ilçede satıldı?

Aralık'ta fiyatı en fazla artan ve düşen ürünler açıklandı! 

Tüketici fiyatları bazında 2022 yılının Aralık ayında en fazla fiyat artışı yüzde 79,26 ile konut sigortasında, en fazla fiyat düşüşü de yüzde 10,45 ile kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağlarında görüldü.

Konut kredisini bunları biliyor muydunuz? Ne kadar konut kredisi çekebilirim? En fazla kaç TL konut kredisi alabilirim?

Konut kredisine dair pek çok vatandaşın yanıtlanmasını istediği sorular sorulmaktadır. İşte Ne kadar konut kredisi çekebilirim? En fazla kaç TL konut kredisi alabilirim? İşte bu soruların yanıtları!

Antalya'da en çok konut alan ülke vatandaşları belli oldu

Türkiye'de gayrimenkul almak isteyen yabancılar İstanbul'dan sonra en fazla Antalya'yı tercih ediyor. Yapılan araştırmalar neticesinde Antalya'dan en çok konut satın alan ülke vatandaşları belli oldu.

Pandemi döneminde konut en fazla Türkiye’de değerlendi!

Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal yaptığı açıklamada "Yılın ikinci çeyreğinde gayrimenkulün geçen yılın aynı dönemine göre en fazla değerlendiği ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

İstanbul’da Beykoz, Ankara’da Çubuk, İzmir’de Menderes en fazla değerlenen ilçeler oldu!

Endeksa verilerine göre; en çok konut satışı olan 3 büyük ilde ise, İstanbul’da yüzde 15, Ankara’da yüzde 17, İzmir’de ise yüzde 18 değer artışı yaşandı. Son bir yılda İstanbul’da Beykoz, Ankara’da Çubuk, İzmir’de ise Menderes en fazla değer kazanan ilçeler oldu.

İstanbul'da konut satış rekoru: En fazla Esenyurt'ta satıldı!

İstanbul’da Haziran'da bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yüzde 186 oranında arttı. En fazla satış da 3 bin 130 konutla Esenyurt’ta oldu.

En uygun konut kredisi veren bankalar hangileri?

Kamu bankaları tarafından hayata geçirilen 0.64 faizli konut kredisi kampanyası konut satışlarında rekora sebep oldu. İkinci el konut satışları, sıfır konutların iki katı kadar fazla oldu. Peki en uygun konut kredisi veren bankalar hangisi?

Yabancılar ilk çeyrekte en çok İstanbul ve Antalya'dan konut aldı!

Yabancılara 2020 yılının ilk çeyreğinde en fazla konut satışı yapılan şehirler İstanbul, Antalya ve Ankara oldu

En fazla ne kadar konut kredisi alınabilir?

Türkiye’de 2007'de yasalaşan konut kredisi ile yıllar boyunca kira ödemek yerine, aylık ödeme koşullarınıza uygun uzun vadelerde konut kredisi çekerek bir ev sahibi olabilmek mümkün. Peki en fazla ne kadar konut kresidi alınabilir? İşte merak edilen soruların cevapları...

En fazla konut satışı hangi ilde Haberi

En fazla konut satışı hangi ilde

TÜİK: Haziran'da konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,1 oranında artarak 110.657 oldu.

Türkiye genelinde konut satışları 2015 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,1 oranında artarak 110.657 oldu. 2014 yılı Haziran ayında 92.936 konut satılmıştı. 


2015 yılı Mayıs ayında ise 107.888 konut satılmıştı.


Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, konut satışlarında, İstanbul 21.612 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 19,5) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 12.869 konut satışı (yüzde 11,6) ile Ankara, 7.364 konut satışı (yüzde 6,7) ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 10 konut ile Ardahan, 13 konut ile Hakkari, 50 konut ile Bayburt oldu. 


İpotekli konut satışları 40.503 olarak gerçekleşti


Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı...