25 / 04 / 2024

en sakin şehir neresi

en sakin şehir neresi

Artvin Valisi Sayın Kemal Cirit, 21-23 Haziran tarihlerinde İtalya’nın Milano şehrinde yapılan törende Şavşat'ın "sakin şehir" unvanı almakta olduğunu belirtti. Artvin'in Şavşat ilçesi Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda aldığı belge ile "sakin şehir" unvanın

Avrupa'da kiraların en yüksek olduğu şehir Amsterdam oldu!

Pek çok yatırımcı tarafından merakla beklenen Uluslararası kira fiyat endeksi raporuna göre Avrupa’nın en pahalı şehri belli oldu. Söz konusu rapora göre en pahalı şehir konutların ortalama 2 bin 200 Euro kiraya verildiği Amsterdam oldu.

1932 yılında Barselona'dan sonra en ucuz şehir İstanbul!

1932 yılında muhtelif memleketlerdeki hayat pahalılığı ele alınmış ve Barselona'dan sonra en ucuz şehrin İstanbul olduğu ifade edilmiş.

Antalya'ya deprem uyarısı: Kahramanmaraş ve Van depremleriyle aynı ivmeye sahip deprem olabilir! 

Uluslararası Cittaslow Birliği'nin 'sakin şehir' listesinde olan Antalya'nın Finike ilçesine deprem uyarısı geldi. Prof. Dr. Nihat Dipova, zeminde sıvılaşmaya ve 2,5 kat zemin büyütmesine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Dünyanın en pahalı 10 şehri açıklandı! Listedeki Ankara detayı şok ediyor

Veri, yazılım ve danışmanlık hizmetleri sunan ECA International tarafından dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı. Listenin başını Hong Kong'un çektiği sıralamada, Ankara çalışanlar için en ucuz şehir olarak tanıtıldı.

Sinpaş Finans Şehir Park Yaşam satışta!

Sinpaş tarafından Ataşehir ve Ümraniye'nin kesişme noktasında hayata geçen Finans Şehir projesinin dördüncü etabı olan Park Yaşam'da satış süreci başladı. 

Ataşehir Modern Projesi'nden 1.3 milyar TL hasılat bekleniyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Ataşehir'de hayata geçen Ataşehir Modern Projesi'nden 1,2-1,3 milyar TL hasılat beklendiğini dile getirdi. 

Sinpaş Finans Şehir Park Yaşam ön satışta!

Sinpaş tarafından Ataşehir ve Ümraniye'nin kesişme noktasında hayata geçen Finans Şehir projesinin dördüncü etabı olan Park Yaşam'da ön talep süreci başladı. Etap ilerleyen haftalarda satışa çıkacak.

İstanbul, konutta Avrupa metropollerine göre en cazip şehir!

Nevita tarafından yapılan araştırmaya göre, İstanbul, konutta henüz istenilen değere ulaşılmamış olması sebebiyle yatırımcıları cezbetmeye devam ediyor

İzmir, ilk sakin büyükşehir olacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'i dünyanın ilk Sakin Şehir'i yapma amacı Uluslararası Cittaslow Birliği tarafından desteklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi "Cittaslow Destekçisi" unvanını aldı. Soyer, ilk Sakin Büyükşehir olmak için yola çıktıklarını belirtti.

Ankara'da Temmuz 2020'de 26 bin 885 konut satıldı!

Başkent Ankara'da bu ay 26 bin 885 konut satışı gerçekleşti. Yüzde 11.7 pay ile Türkiye'de en çok konut satışı gerçekleşen ikinci şehir oldu.

Kavak ağacının gövdesine inşa edilen 13 metrekarelik ahşap pansiyon yoğun ilgi görüyor!

Artvin'in "sakin şehir" unvanlı ilçesi Şavşat'ta, Cihat ve Filiz Küçükaltun çiftinin kavak ağacı gövdesine inşa ettiği ahşap ev yoğun ilgi görüyor.

Saraybosna'da tramvay alımı ve rayların onarımı için 50 milyon avroluk ihale!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın en temel şehir içi ulaşım aracı olan tramvayların yenilenmesi ve rayların onarılması için 50 milyon avroluk iki ayrı ihaleye çıkılacağı açıklandı...

Mudurnu devre mülk projesinin tarihi dokuya uymadığı iddiası!

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl: "Bu binaların mimari yapısı vadinin içerisinde, 'sakin şehir Mudurnu' ile alakası yok" diye açıklama yaptı. 

en sakin şehir neresi Haberi

en sakin şehir neresi

Artvin'in Şavşat ilçesi Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda aldığı belge ile "sakin şehir" unvanını kazandı.


Artvin Valisi Sayın Kemal Cirit, 21-23 Haziran tarihlerinde İtalya’nın Milano şehrinde yapılan törende Şavşat'ın "sakin şehir" unvanı almakta olduğunu belirtti. Cirit, bu durumun Artvin'in geleceği açısından bir hayli önemli bir pozisyon olduğunu açıkladı.


Şavşat Kaymakamlığı, Şavşat Belediye Başkanlığı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve projenin mutfağında aktif görev alan kuruluş ve kişileri kutlama eden Cirit, "Şavşat, bu atılımı ile ülkemizde birden fazla ilçemizin göz bebeği haline geldi. Örnek alınan ilçe pozisyonuna dönüştü" diye belirtti.


Dünyada 200'e yakın yerleşim yerinin bu unvanı almakta olduğunu aktaran Cirit, "Şavşat kırsal alanıyla, şehir merkeziyle, kültürünün bozulmadığı bir alan olması hasebiyle, tabii güzelliyle, müziğiyle, kültürel ögeleriyle gizli cennet pozisyonu yaşamaktaydı. Bu unvanımızla beraber...