19 / 04 / 2024

Endüstri bölgeleri yönetmeliği

Endüstri bölgeleri yönetmeliği

Dünya Gazetesi'nden Avukat Hatice Zümbül bugün köşesinde "Endüstri bölgeleri yönetmeliğiyle gelen yenilikler" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

Endüstri Bölgeleri Yönetmeliği'nde değişiklik Resmi Gazete'de!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Endüstri Bölgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o yönetmelik ve yapılan değişiklikler...

Endüstri bölgeleri yönetmeliği tam metni!

Endüstri bölgeleri yönetmeliği 16 Aralık 2004 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, endüstri bölgelerinin kurulması, yönetimi ve işletilmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor. İşte Endüstri bölgeleri yönetmeliği tam metni..

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

Endüstri Bölgeleri Kanunu'nda değişiklik TBMM'de kabul edildi

Meclis'te kabul edilen kanun teklifi ile endüstri merkezlerine ek alanlar açılması kabul edilirken, özel endüstri merkezleri kuruluşunda arazi şartlarıyla ilgili gibi bir takım değişiklikler yapıldı. İşte detaylar...

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022!

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022 bugünkü 31826 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31826 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 2021!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Baykar Makina'nın Arnavutköy'deki arazisi Özel Endüstri Bölgesi oldu!

İnsansız hava aracı projeleriyle ön planda olan Baykar Makina'ya ait arazi, Cumhurbaşkanı Kararı'yla İstanbul Özel Endüstri Bölgesi kapsamına alındı. Özel endüstri bölgelerine dahil edilen firmalar önemli imkanlar buluyor. 

Antalya'da İmar Yönetmeliği Taslağı için çalışma yapılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçe genelindeki imar sorunlarını çözmek için İmar Yönetmeliği Taslağı çalışması gerçekleştiriyor. 

Emba Elektrik Üretim Anonim Şirketi Adana Özel Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, Emba Elektrik Üretim Anonim Şirketi Adana Özel Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti.

Mustafa Varank'tan Filyos Endüstri Bölgesi açıklaması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Filyos Endüstri Bölgesi'ne ihalesiz şekilde 2 milyar liralık kamu yatırımı yapılacağı yönündeki iddialara açıklık getirdi.

Endüstri bölgeleri yönetmeliği Haberi

Endüstri bölgeleri yönetmeliği

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (“Bakanlık”) tarafından hazırlanan Endüstri Bölgeleri Yönetmeliği (“Yönetmelik”) 6 Ağustos 2019 tarihli ve 30854 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış ve yayım tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte, 9 Şubat 2018 tarihli ve 30327 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Endüstri Bölgeleri Yönetmeliği [1] yürürlükten kaldırılmıştır.

Yeni Yönetmelik ile beraber, başvuru süreç ve prosedürleri sadeleştirilmiş, Yönetmelik metnindeki madde ve bölüm sayıları azaltılarak daha anlaşılır bir anlatım tarzı benimsenmiş, tüm endüstri bölgesi türlerinde (i. karma/ihtisas endüstri bölgesi, ii. münferit yatırım yeri, iii. özel endüstri bölgeleri) - münferit yatırım yeri ve özel endüstri bölgeleri için de -, yönetici şirketin anonim şirket statüsünde olması zorunluluğu getirilmiş ve böylelikle bu bölgelerin hızlı ve efektif bir biçimde yapılandırılması ve yönetilmesi amaçlanmıştır.

40 Madde ve Geçici...