24 / 04 / 2024

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin etüt çalışmaları başladı!

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin etüt çalışmaları başladı!

Trabzon’u geleceğe taşıyacak projeleri arasında yer alan Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi inşaatı için ön çalışma süreci devam ediyor. Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nde sondaj etüt çalışmalarına geçildi.



Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 2013'te Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettikleri ve hazırlığını yaptıkları proje hakkında 23 Ağustos 2019 tarihli ve 1481 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile dolgu alanında yapılması planlanan bölgenin Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi ilan edildiğinden bahsetti. Hacısalihoğlu, “Cumhurbaşkanımızın bu kararı ile çalışmalar ivme kazandı. 24 Mayıs 2019’da kurduğumuz Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi Yönetici AŞ’nin ilk genel kurulunu da 28 Ağustos 2019’da gerçekleştirdik. Etüt ve proje işleri 17 Eylül 2019 tarihinde ihale edildi” açıklamasında bulundu.

Dünya'dan Osman Şişko'nun haberine göre; geleceğin sektörleri bölgede yer alacak Projenin en önemli adımlarından biri olan sondaj etüt çalışmalarına 7 Mayıs’ta başlandığından bahsetti. Hacısalihoğlu, “Dolgu yapılacak saha içinde belirlenen 23 noktada sondaj çalışmaları yapılacak. Sondaj çalışmaları sonucunda jeolojik ve jeoteknik etüt raporu oluşturulacak” diye konuştu. Bölgede yer alan sektörlerle ilgili konuşan Hacısalihoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Dünya genelinde yaşanan gelişmeler, teknolojinin gelişmesi, 4. Endüstri devrimi, ulusal stratejiler ile uyum ve ilgili alanlardaki dış ticaret verileri göz önüne alınarak Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi'nde gıda teknolojisi, biyoteknoloji, nanoteknoloji ve sağlık teknolojisi, savunma sistemleri, güvenlik teknolojisi, uzay ve havacılık, bilişim teknolojisi, telekomünikasyon, elektronik ve otomasyon, otomotiv teknolojileri alanlarında yatırımların yer almasına karar verildi.”

YÖNETİCİ AŞ ÜYELERİ İNCELEME YAPTI

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi Yönetici AŞ Başkanı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Başkan Yardımcısı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Başkan Yardımcısı TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Yönetici AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ile beraber sondaj alanında incelemeler gerçekleştirip, yetkililerden teknik bilgi aldı.


Geri Dön