25 / 04 / 2024

Büyük İstanbul Tüneli’nin etüt çalışmaları tamamlandı!

Büyük İstanbul Tüneli’nin etüt çalışmaları tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya’dan sonra boğazın altından geçip ’Büyük İstanbul Tüneli’nin etüt çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.



Türkiye’nin en önemli ulaşım projelerinden olan 3 katlı ’Büyük İstanbul Tüneli’ için çalışmalar hızlandı. Tünelin geçeceği açıklanan güzergah havadan görüntülendi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü katıldığı törende Büyük İstanbul Tüneli ile ilgili açıklamalarda bulundu ve etüt çalışmalarının tamamlandığını müjdeledi.  Marmaray  ve Avrasya’dan sonra boğazın altından geçmesi planlanan yeni tüneli günde 6.5 milyon yolcunun kullanması amaçlanıyor.

ANA TÜNEL HASDAL VE ÇAMLIK KAVŞAKLARI ARASINDA OLACAK

Büyük İstanbul Tüneli projesi için ihale hazırlıkları ise hız kesmeden devam ediyor. Büyük İstanbul Tüneli projesinde ana tünelin, Avrupa Yakası’ndaki Hasdal kavşağından başlayıp, boğazın 140 metre altından geçip Anadolu Yakası’nda bulunan Beykoz Küçüksu’nun altından Çamlık kavşağına kadar uzanması amaçlanıyor. Tünel oradan da TEM’e bağlanacak.

 Büyük İstanbul Tüneli’nin etüt çalışmaları tamamlandı!

11 RAYLI SİSTEM HATTINI BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

Tünelin faaliyete başlamasıyla 11 raylı sistem hattının birbirine bağlanıp, Marmaray ile entegre olması planlanıyor. Büyük İstanbul Tüneli projesinde Bakırköy İncirli’den başlayacak raylı sistem, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu’ya gelerek ana tünele bağlanacak. Denizin altından Anadolu Yakası’na geçen metro Söğütlüçeşme’ye kadar sürecek. Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı ve Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı metro hatlarının Gayrettepe istasyonunda, Altunizade-Sabiha Gökçen metro hattının ise Altunizade istasyonunda 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’ne tam olarak entegre edildiği açıklanırken, yolcuların herhangi bir istasyonda indi-bindi yapmaksızın Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İstanbul Yeni Havalimanı’na doğrudan ulaşabileceği kaydediliyor.

BOĞAZ’DAKİ ZEMİN ETÜD ÇALIŞMASI

Panama bayraklı araştırma gemisi Fugro Scout, 2017 yılının Temmuz ayında zemin etüdü için geldiği İstanbul Boğazı’nda çalışmalarda bulundu.


 


Geri Dön